Microsoft Surface Laptop 3 nedbrytning avslöjar att den delvis hålls ihop med magneter

0 Shares

Microsoft Surface Laptop 3 nedbrytning

Microsoft avslöjade nyligen Surface Laptop 3 och iFixit har, sant till formen, tagit en in i laboratorierna och sönder den i bitar.

Nedbrytningen visar att Microsoft har lärt sig mycket, och den bärbara datorn är betydligt lättare att reparera än den föregående generationen. Medan det fortfarande är långt ifrån perfekt, tjänar Surface Laptop 3 sig ett stort hopp i dess reparationsförmåga – inte minst för att den hålls samman på platser med magneter.

Se även:

Det finns fortfarande mycket utrymme för förbättringar, säger iFixit, men nedbrytningsexperterna har tilldelat Surface Laptop 3 den största poängstopp någonsin. Medan Surface Laptop 2 tappades med 0 av 10 reparerbarhetspoäng hoppar den senaste versionen till 5 av 10. Fortfarande inte lysande men ändå en markant förbättring.

iFixit berömmer för att “fyra skruvar och några söta magneter är det enda som håller [the upper case] på plats. Du kan äntligen stänga din bärbara dator sömlöst efter en reparation. “Teamet säger:

Utan att äventyra den tunna och lätta designen tog Microsoft på något sätt en av de mest oreparerbara produkterna vi någonsin har sett och förvandlat den till något … respektabelt. Det har ett topplock skyddat med magneter av alla saker, en modulär SSD och det mest dramatiskt förbättrade öppningsförfarandet genom tiderna. Det är inte utan problem, men gör inget misstag: Microsoft kastade ner en handske här, och vi var bara alltför glada att ta upp den och dra isär.

Det är inte alla goda nyheter, däremot 5 av 10 poäng:

Det icke-modulära tangentbordet, det lödda RAM-minnet och det aggressivt vidhäftade batteriet är fortfarande frustrerande som någonsin – kanske mer med tanke på alla andra förbättringar. Men vi kommer inte att förakta de gåvor vi fick.

Också berömd är en minskning av mängden lim som används i den bärbara datorn, det faktum att SSD nu är borttagbar och den glädjande upptäckten att allt kan demonteras utan att förstöra det – även om batteriet beskrivs som en “eländig borttagningsprocess “.

Du kan kolla in hela nedbrytningen på iFixits webbplats.

Bildkredit: jag fixar det

0 Shares