Microsoft Surface Laptop med Windows 10 Cloud kan bli officiellt den 3 maj

0 Shares

Microsoft har ett stort program- och hårdvaruevenemang planerat i New York den 2 maj och ett nytt Surface CloudBook kör Windows 10 Cloud kan bli officiellt vid evenemanget.

Att vara en utbildningsfokuserad händelse är det högst osannolikt att Microsoft skulle avslöja den mycket hypade Microsoft Surface Pro 5 eller Surface Book 2. Dessutom förväntas den långt ryktade Surface Phone inte heller visas vid evenemanget.

Microsoft Surface Cloud Book som kör Windows 10 Cloud

Vi kan därför förvänta oss att Microsoft tillkännager en bärbar dator i mellanklass som främst riktar sig till studenter. Det kommer inte att köra en fullfjädrad version av Windows 10, eftersom enheten sannolikt levereras med Windows 10 Cloud. Den bärbara datorn ryktas vara den första enheten som kör Windows 10 Cloud som släppte marknaden.

Som sagt, ingenting bekräftas just nu. Rapporter visar dock att Windows 10 Cloud skulle kunna köra appar från Windows Store, precis som en Chromebook kan köra appar via Googles PlayStore. Det skulle säkert ha vissa begränsningar jämfört med en fullfjädrad version av Windows 10. Till exempel kanske användare inte kan köra appar som inte är tillgängliga i Windows Store.

Surface CloudBook med Windows 10 Cloud: En annan version av Windows RT

Om du inte visste, försökte Microsoft något liknande två år tillbaka med sin Surface RT-surfplatta. Det körde inte en fullfjädrad version av Windows. Det ursprungliga Surface-sortimentet (Surface RT och Surface 2) var ganska begränsat i sin förmåga att köra grundläggande stationära appar. Och med denna begränsning ledde det gradvis till deras bortgång eftersom tillverkare såväl som användare inte verkligen visade intresse för hela konceptet.

Windows 10 Cloud verkar vara inspirerad av Windows RT och hoppas förhoppningsvis inte samma öde som sin föregångare. Den ryktade Surface CloudBook är sannolikt Microsofts försök att ta på sig Chromebook. Det borde komma med en överkomlig prislapp tillsammans med mellanhårdvara. Till och med Apple låste horn mot Microsofts Surface-sortiment när det lanserades iPad Pro. Dessa enheter syftade till att erbjuda produktivitet på resande fot, kom med avtagbara tillbehör och var mer konkurrenskraftiga priser.

De Surface CloudBook bör förinstalleras med flera utbildningsfokuserade appar. Microsoft kunde avslöja den ryktbara bärbara datorn den 2 maj. Med detta sagt är det fortfarande oklart om vilken typ av hårdvara och funktioner den skulle erbjuda. Källor föreslår att det kan drivas av en ARM-processor, med tanke på att Redmond-jätten gick ihop med Qualcomm förra året för att bygga ARM-baserade processorer. För närvarande är inget officiellt bekräftat men vi borde höra mer eftersom Microsoft kommer att vara värd för evenemanget i New York på bara några veckors tid.

0 Shares