Microsoft Surface och Huawei MateBook mobbar Apple iPad Pro i Windows 10-video

0 Shares

Översittare

Det finns ingen plats för mobbning i världen. Skolor runt om i landet lär ut denna viktiga lektion. När en person är ond mot en annan är det väldigt dåligt. När två personer slår samman krafter för att mobba någon kan det bli ännu värre – det är svårt att stå upp för dig själv när du är under antal.

När Microsoft sprang onda annonser mot Apples MacBook, tog min kollega Mark Wilson ordet och kallade annonserna “barnsliga och imbecilic”. Idag, i en helt ny annons, går Huawei MateBook med i Surface Pro i Apple-bashing. De personifierade versionerna av två Windows 10-surfplattor kommer som mobbar, vilket förringar Apples iPad Pro.

I annonsen hänger Surface Pro 4 och iPad Pro på en riktigt sorglig fest med en piñata. MateBook dyker upp och fortsätter att kasta skugga på iPad och gratulerar sarkastiskt den på tangentbordet. Huaweis surfplatta skryter sedan om sig själv; som lyfter fram de bästa funktionerna.

I slutändan tar iPad Pro – som har Siris röst – en stor träff för sin självkänsla och förklarar att den inte kommer att delta i fler fester. Dålig, iPad – Jag vill bara krama den och säga att allt kommer att bli OK.

Denna speciella annons (se nedan) skapades tydligen av Huawei och inte Microsoft. Det är inte överdrivet, för att vara ärlig. Ändå är det ännu ett exempel på att Windows-tillverkare hittar ett behov av att attackera Apple. Det är sant att iPhone-tillverkaren gjorde detsamma med sin “Mac vs. PC” -kampanj för år, men två fel gör inte en “rätt”.

Huaweis MateBook är faktiskt en fantastisk dator – jag föredrar även den framför Surface Pro 4 (läs min recension här). Det är sant att Microsofts surfplatta är kraftfullare, men MateBook är lättare, tunnare och tyst – alla egenskaper som jag värdesätter över prestanda i en portabla maskin. Dessutom har MateBook solid byggkvalitet och biometriska inloggningsfunktioner tack vare den inbyggda fingeravtrycksläsaren. Det är en prisvärd dator som jag i hög grad rekommendera.

LÄS OCH: Microsoft Back to School Deal: Köp Huawei MateBook Windows 10 PC, få gratis tangentbord!

Huawei har en stor framtid på den amerikanska marknaden och behöver inte gå denna väg. Med det sagt är annonsen ganska tam och korsar inga linjer. Företaget har egentligen inget att må dåligt om. Jag hoppas bara att det här är sista gången vi ser att tabletter inte blir så långa. Uppriktigt sagt är annonserna också konstiga – pratande datorer? Verkligen?

Om du vill se en MateBook-video utan negativitet eller mobbning kan du titta på min avboxning nedan.

Vad tycker du om den här Windows 10-datorannonsen? Tycker du att mobbning av personifierade tabletter är onödig? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Daniela Barreto / Shutterstock

0 Shares