Microsoft Surface Pro 4-annons innebär att iPad Pro inte är en “dator”

0 Shares

Apple iPad Pro Microsoft Surface Pro 4

Apple och Microsoft riktar sig mot samma publik med iPad Pro och Surface Pro 4, men de gör det från helt olika håll. Den förstnämnda har återanpassat en konsumentinriktad plattform för att hantera de tyngre belastningar som krävs av kunderna, medan den senare har justerat sitt fullfjädrade PC-operativsystem för att arbeta på en surfplatta som utsågs vara en bärbar datorersättning.

Det är denna skillnad i tillvägagångssätt som har visat sig vara kontroversiell och, för att röra i potten en gång till, har Microsoft släppt en ny Surface Pro 4-annons för att föreslå att det är en riktig “dator” medan iPad Pro i princip inte är något annat än en förhärligad iPad med tangentbordsstöd. Överraskad?

Annonsen belyser några av de grundläggande skillnaderna mellan iPad Pro och Surface Pro 4 för att påminna oss om iPad Pro-bristerna. Microsoft påpekar att Apples enhet saknar en PC-klassad processor, förmågan att köra skrivbordsprogramvara som Office och AutoCAD, inte har någon styrplatta och inte heller erbjuder den några “externa portar”.

Microsoft förlitar sig på det faktum att Surface Pro 4 erbjuder fler funktioner än iPad Pro för att köra sin punkt, men hittills verkar det som att marknaden är mer imponerad av vad Apple har att erbjuda. IPad Pro är den bättre säljaren, att döma av ett antal rapporter och lägga ut Surface Pro 4 med en avsevärd marginal.

Microsoft kanske har uppfunnit denna genre med den ursprungliga Surface Pro, men det är Apple som skördar (de flesta) fördelarna idag. Förståeligt, vill Microsoft att konsumenterna ska se Surface Pro 4 som den överlägsna produkten, eftersom den gör mer, men är den här typen av annonser övertygande nog för att styra fler köpare mot den?

0 Shares