Microsoft Surface Pro 6 och Surface Book 2 slog med problem med CPU-strypning

0 Shares

Microsoft Surface Book 2

Microsoft försöker fixa en mystisk fråga med Surface Pro 6 och Surface Book 2-enheter som orsakar att CPU-hastigheterna stryps till en smärtsamt långsam 400 MHz.

För närvarande är det inte klart vad som orsakar problemet, men det verkar vara relaterat till en Intel CPU-flagga – BD PROCHOT som stryker processorhastigheter i ett försök att sänka temperaturen.

Se även:

Det finns många klagomål om problemet på Reddit och supportforum, och vissa har kunnat stoppa avmattningen genom att inaktivera BD PROCHOT-flaggan med hjälp av ThrottleStop-verktyget.

Förutom CPU-strypningen upplever vissa användare Wi-Fi-problem, men det verkar inte som om de två problemen är relaterade.

I ett uttalande till TechRepublic säger Microsoft:

Vi är medvetna om att vissa kunder rapporterar ett scenario med sina Surface Books där CPU-hastigheter saktas ned. Vi arbetar snabbt med att adressera via en firmwareuppdatering.

Det här är långt ifrån det första problemet som har skadat Surface Book 2 eller andra enheter i Surface-sortimentet. Det fanns en mängd olika problem med Surface Pro 4 och första generationens Surface Book, och Microsoft stoppade nyligen lanseringen av Windows 10 maj 2019-uppdateringen till Surface Book 2 på grund av problem med Nvidia GPU.

0 Shares