Microsoft Surface Pro med LTE Advanced nu tillgängligt för konsumenter

0 Shares

Bärbara datorer och löstagbara surfplattor har kommit långt de senaste åren och har blivit mindre, lättare och mer energieffektiva för varje ny generation. Men även om de är mer bärbara är de inte nödvändigtvis också lätta att använda på vägen.

Vad jag menar med det är att anslutning fortfarande är begränsad till Wi-Fi för de allra flesta enheter som släppte marknaden idag. Om du inte har täckning måste du ställa in en hotspot på din telefon. Och det är synd. Det finns dock några anmärkningsvärda undantag, med Surface Pro med LTE Advanced som en av de mest intressanta i gänget.

Surface Pro är bland de bästa löstagbara surfplattorna du kan få idag, inte minst för att du kan ansluta till ett mobilnätverk. Den är snygg, har kraftfull hårdvara, skärmen är ganska bra för avslappnat arbete, och den har Windows 10 på den också.

LTE-versionen debuterade förra året och släpptes för företagskunder i december. (Serien lanserades under första halvåret 2017.) Och nu kan konsumenter äntligen få tag på en också. Nåväl, efter att förbeställningsperioden är över, åtminstone.

Det finns bara en modell med 4G LTE i Surface Pro-sortimentet och det kostar $ 1 449. Det finns naturligtvis inget tangentbord, och om du är student, förälder, lärare eller del av militären kan du få det för lite mindre – $ 1 304,10.

För pengarna erbjuder Surface Pro med LTE Advanced en Intel Core i5-processor i kombination med 8 GB RAM och 256 GB SSD. Det är i princip det mest prisvärda modellen i sortimentet, med ett 4G LTE-chip på toppen.

Microsoft säger att den här versionen kommer att skickas till konsumenterna den 1 maj, vilket är nästan två månader från nu. Förhoppningsvis kommer de som drar avtryckaren på en nu inte att behöva vänta så länge.

0 Shares