Microsoft Surface slår Apple iPad övergripande kundnöjdhet enligt JD Power

0 Shares

Surprise_Lady_2017

Enligt en nyligen genomförd JD Power-studie (2017 US Tablet Satisfaction) har Microsofts Surface-surfplattor slagit Apples iPad övergripande kundtillfredsställelse. Detta är viktigt eftersom det är första gången det någonsin händer. Windows-tillverkaren hade inte kunnat störta Apple i det här avseendet, så det finns säkert något champagnepoppande på Microsofts huvudkontor.

Även om hög tillfredsställelse definitivt är något att vara stolt över är studien utan tvekan bristfällig. Varför säger jag det här? Surface-surfplattorna är en helt annan produktklass än iPad. Det är sant att de båda är “surfplattor” eftersom de är rektangulära och har pekskärmar, men Microsofts erbjudanden är ersättare för stationära och bärbara datorer – Apples surfplatteprodukter är främst sekundära enheter. Det är helt enkelt inte meningsfullt att jämföra dem.

Med andra ord, en Surface Pro utan tangentbord, som endast används som en surfplatta för konsumtion och spel är sämre än iPad. På baksidan är Surface med tangentbord och mus överlägsen iPad för produktivitet som en stationär / bärbar datorersättning. Som jag sa är det dumt att jämföra dem, eftersom de är helt olika.

Till och med iPad Pro-enheterna kör ett mobilt operativsystem – inte ett operativsystem på skrivbordsklass som Windows 10. Faktum är att studien framhäver att konsumenterna uppskattade Surface för tangentbord och mus. Tänk på det ett ögonblick – en av respondenternas favoritaspekter på Surface-surfplattan är när de använder det inte som en surfplatta! iOS erbjuder inte ens musstöd.

“I funktioner är Microsoft den som presterar bäst inom tre områden: olika förinstallerade applikationer; internetanslutning; och tillgängligheten av tillbehör som stöds av tillverkaren. Microsoft Surface-användare har den högsta förekomsten av tillbehörsanvändning, vilket understryker enhetens mångsidighet. Dessa tillbehör inkluderar en penna (48 procent mot 27 procent branschgenomsnitt), fysiskt tangentbord (51 procent mot 14 procent) och mus (27 procent mot 6 procent), som alla har högre tillfredsställelse. Microsoft uppnår också de högsta dessa funktioner attribut: olika ingångs- / utgångsanslutningar och mängden tillgängligt internt lagringsutrymme, säger JD Power.

Survey_JDPOWER

Företaget säger vidare, “Microsoft har också en högre andel yngre kunder än sina konkurrenter. Microsoft-kunder är särskilt mer benägna att betrakta produktivitetsfunktioner som viktiga. Till exempel när kunder tillfrågas vikten av deras surfplatta att utföra vissa jobb bra, Microsofts ägare har den högsta förekomsten av att säga “mycket viktigt” för jobb relaterade till produktivitet. Dessa inkluderar surfa på internet (90 procent mot 75 procent branschgenomsnitt), e-post (76 procent mot 61 procent), ordbehandling (63 procent vs. . 30 procent) och mobilbetalningar / bankverksamhet (53 procent mot 40 procent). “

JD Power delar följande viktiga resultat från studien.

Tillfredsställelsen ökar: Den totala kundnöjdheten med surfplattor är 841, en ökning med 21 indexpoäng från den amerikanska tablettnöjdhetsstudien 2016 – Volym 2, släppt för sex månader sedan. Driva urvalsprocessen: Lägre pris och tidigare erfarenhet är de vanligaste orsakerna till val av surfplattor bland kunderna (22 procent vardera). Anseende är nästa 19 procent. Storlek betyder: Den genomsnittliga skärmdiagonalen bland Microsofts kunder är högst, 11,8 tum. Nöjdheten är 869 bland kunder vars skärmdiagonal är 10 tum eller mer jämfört med 850 bland dem vars skärmdiagonal är 8-10 tum och 824 bland dem vars skärmdiagonal är mindre än 8 tum. Dataplaner ökar tillfredsställelsen: Nästan en tredjedel (32 procent) av kunderna har en dataplan med sin surfplatta. Övergripande tillfredsställelse bland kunder med en dataplan är 863 mot 834 bland dem utan en sådan plan.

I slutändan, medan studien är giltig om du anser att alla tabletter är desamma, så är det helt enkelt inte fallet i verkliga livet. Med det sagt vill jag inte ta bort något från Microsofts vinst här. Titta, Surface-surfplattorna är helt lysande – en högskolestudent som letar efter en dator skulle vara klokt att välja Surface. För någon som vill koppla av på en soffa och konsumera innehåll eller spela ett spel skulle dock iPad vara mycket mer tillfredsställande.

Båda är fantastiska, men det är äpplen och apelsiner.

Fotokredit: Luis Molinero / Shutterstock

0 Shares