Microsoft tappar en plan med benhuvud för att tvinga Bing-sökning på Office 365-användare

0 Shares

Är Bing en dålig sökmotor? Faktiskt nej. Tro det eller ej, Microsofts sökbjudande är faktiskt ganska bra. Det finns bara ett stort problem – det är inte Google. Det är olyckligt för Bing, men det finns ingen anledning för någon att välja näst bäst sökmotor. Kort sagt, Google är bra, Bing är bra och ingen vill använda det senare. Det är detsamma med Chromium-baserade Edge – det är inte dåligt, men människor vill ha riktig Google Chrome snarare än en bastardisering.

Och det var därför människor blev upprörda när Microsoft tillkännagav en asinin plan för att tvinga Bing till Office 365 ProPlus-användare genom en webbläsartillägg. Inte bara skulle denna ilska och irritera slutanvändare, utan det skulle leda till enorma huvudvärk för IT-avdelningar när anställda börjar klaga på att Bing dyker upp över Google. Saken är, även om Bing var bättre än Google (vilket det definitivt inte är), gillar ingen att tvinga saker på dem. Google blev till exempel dominerande organiskt eftersom människor gillade resultaten. Om Microsoft tror att det kan vinna Bing-användare genom att tvinga det till människor, har företaget bara inte varit uppmärksam.

LÄS OCH: Microsoft Excel får kraftfull XLOOKUP-funktion

Tack och lov har företaget hört alla negativa feedback och beslutat att vända kursen. Ja, du kan andas djupt av lättnad, Office 365 ProPlus-användare, eftersom du kan fortsätta använda Googles sökmotor som du – och resten av världen – föredrar. I ett nytt blogginlägg har Microsoft pinsamt erkänt misslyckande.

LÄS OCH: Grattis på 15-årsdagen, Google Maps!

“Den 22 januari 2020 meddelade vi i förväg att webbläsartillägget Microsoft Search i Bing skulle göras tillgängligt via Office 365 ProPlus på Windows-enheter från och med slutet av februari. Sedan dess har vi hört från många kunder som är glada över värdet Microsoft Search ger genom Bing och enkelheten att distribuera det värdet via Office 365 ProPlus. Med Microsoft Search integrerad blir Bing en enda sökmotor för användare att hitta vad de behöver – både inifrån deras organisation och den offentliga webben. Men vi Vi har också hört oro över hur vi planerade att rulla ut det här värdet. Viktigast av allt hörde vi att kunder inte vill att Office 365 ProPlus ska ändra sökinställningar utan opt-in, och de behöver ett sätt att styra dessa förändringar på icke-hanterade enheter, säger Office 365-teamet.

Teamet delar följande specifika ändringar av sina planer.

Webbläsartillägget Microsoft Search in Bing distribueras inte automatiskt med Office 365 ProPlus. Genom en ny växling i Microsoft 365 admin center kan administratörer välja att distribuera webbläsartillägget till sin organisation via Office 365 ProPlus. På kort sikt kommer Office 365 ProPlus bara att distribuera webbläsartillägget till AD-anslutna enheter, även inom organisationer som har valt. I framtiden kommer vi att lägga till specifika inställningar för att styra distributionen av tillägget till icke-hanterade enheter. Vi kommer att fortsätta att ge slutanvändare som får tillägget kontroll över sina sökmotors preferenser.

Tyvärr är detta en historia som är alltför bekant för de som har följt Microsoft genom åren. Först försöker företaget smyga av ett drag som utan tvekan kommer att uppröra sina egna kunder. Sedan hamras Microsoft av media och på onlineforum. Slutligen avbryter företaget den första dåliga planen. Medan denna tvungna Bing-plan är över för nu, är det bara en tidsfråga innan Microsofts nästa benhåriga anti-kundplan-yta visas.

Är du en Office 365 ProPlus-användare? Är du glad att Bing inte tvingas på dig? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Antonio Guillem / Shutterstock

0 Shares