Microsoft tappar officiellt Nokia-märket för Lumia-telefoner

0 Shares

Microsofts förvärv av Nokias mobila division orsakade viss förvirring i varumärket, eftersom resten av det ikoniska finska företaget förblev intakt. Men det låter inte som att det kommer att vara ett problem mycket längre.

Efter rapporter om att Microsoft skulle släppa Nokia-varumärket den här julperioden, lanserade företaget ett Facebook-inlägg i Frankrike idag och sa att smarttelefonlinjen snart kommer att falla under nytt varumärke och istället använda namnet “Microsoft Lumia”.

Dessutom bekräftade Microsoft för The Verge att liknande märkesförändringar också kommer att rulla ut till andra territorier under de kommande veckorna och slutföra övergången över hela världen.

Microsoft förväntas också sluta använda Windows Phone moniker på enheter inom en snar framtid och helt enkelt sätta en grundläggande Windows-logotyp på dem istället, men dagens meddelande berör inte det rapporterade draget.

Med sin mobila verksamhet levererad har det ursprungliga företaget Nokia fortsatt att driva sina egna intressen, nämligen sin kartläggningstjänst och andra ansträngningar, som att finansiera innovativ bilteknik. Nu behöver vi inte oroa oss för att förvirra de två olika, men ändå identiska namnen.

[Sources: Facebook, The Verge]

LÄS MER: Microsoft avslutar Windows Phone- och Nokia-varumärket

0 Shares