Microsoft tappar PHP-stöd från Windows

0 Shares

PHP-logotyp

PHP 8.0 kommer att släppas i november, men när den här stora nya versionen visas kan Windows inte stödja den.

Företaget säger att buggfixar och säkerhetsuppdateringar kommer att fortsätta att släppas för livscyklerna i PHP version 7.2, 7.3 och 7.4. Men när den senaste versionen släpps senare i år kommer Microsoft “inte […] stödja PHP för Windows i vilken kapacitet som helst för version 8.0 och senare “.

Se även:

I ett inlägg till PHP-e-postlistan förklarar Microsofts PHP-projektledare Dale Hirt: “Vi stöder för närvarande PHP med utveckling och bygga insatser för PHP 7.3 och PHP 7.4. Dessutom hjälper vi med att bygga PHP 7.2 på Windows när säkerhetsfixar Eftersom PHP 8.0 nu håller på att öka, ville vi låta samhället veta vad våra nuvarande planer går framåt.

När han kommer ner till den snuskiga grusan fortsätter han med att säga:

Vi vet att den nuvarande kadensen är två år från release för buggfixar, och 1 år därefter för säkerhetsfixar. Detta innebär att PHP 7.2 kommer att upphöra med supporten i november. PHP 7.3 kommer att gå in i säkerhetsfixläge först i november. PHP 7.4 fortsätter att ha ytterligare ett år med felkorrigering och sedan ett år med säkerhetskorrigeringar. Vi är fast beslutna att upprätthålla utveckling och byggande så länge de stöds officiellt. Vi kommer dock inte att stödja PHP för Windows i någon kapacitet för version 8.0 och senare.

Ingen anledning har angetts för beslutet, men det beror troligen på antalet användare.

Bildkredit: Postmodern Studio / Shutterstock

0 Shares