Microsoft tappar Windows 10 S som en fristående produkt till förmån för S-läge

0 Shares

Windows 10 S-logotyp

Ankomsten av Windows 10 S hälsades med en viss skepsis. Nedskärningsversionen av Windows 10 kan bara köra appar från Microsoft Store för att fokusera på säkerhet och är optimerad för billigare datorer.

Det har alltid varit möjligt att låsa upp Windows 10 Professional men nu har det visat sig att Microsoft kommer att döda Windows 10 S som en fristående produkt. Det betyder inte att S-varianten dödas helt. Microsoft tar ett nytt “S-läge” till Windows 10 Home, Enterprise och Pro.

Se även:

Som rapporterats av Thurrot.com kommer Microsoft att integrera Windows 10 S-läge i alla större versioner av Windows 10 och samma uppgraderingsväg kommer att finnas tillgänglig för alla som tycker att S-läge är för restriktivt. Det sägs att uppgradering från Windows 10 Home i S-läge till Windows 10 Home kommer att vara gratis, medan hoppet från Windows 10 Pro i S-läge till Windows 10 Pro kommer att kosta $ 49.

Förändringen av tillvägagångssätt med Windows 10 S märktes först av Neowin. Det noteras att början av Redstone 4 Bug Bash innehåller en strävan efter att konvertera PC från S-läge till fullfjädrade Windows 10-maskiner. Uppdraget hänvisar till “Windows 10 S som ett läge för Windows 10 Home, Pro och Enterprise”, vilket indikerar Microsofts riktningsändring. Företag i S-läge är inget nytt, men Windows 10 Home i S-läge är det verkligen.

För tillfället är det inte klart exakt när dessa ändringar ska offentliggöras, men det kan mycket väl sammanfalla med Microsofts ändringar av partnerpriser som tros träda i kraft någon gång mellan april och maj.

Bildkredit: Artem Postoev / Shutterstock

0 Shares