Microsoft tar bort AV-kompatibilitetskrav för Windows 10 säkerhetsuppdateringar

0 Shares

Windows 10 - Gör bra saker

I nedfallet från avslöjandena om sårbarheterna Spectre och Meltdown – och det påföljande kaoset i samband med korrigeringsfiler för säkerhetsproblemen – blockerade Microsoft säkerhetsuppdateringar för Windows 10-användare med antivirusprogram vars kompatibilitet med patchar inte var känd.

Två månader efter detta beslut har Microsoft ändrat kurs och sagt att uppdateringar kan rulla ut till alla igen. Företaget säger att detta är ett resultat av att arbeta med antiviruspartners och korrigeringar borde inte längre leda till problem i de flesta fall.

Se även:

Tillbaka i början av året rapporterade vissa användare att en del antivirusprogram var oförenliga med uppdateringar som tryckts ut, vilket ledde till blåskärmsfel och startproblem. Det är därför som Microsoft fattade beslutet att förhindra att uppdateringar rullar ut till människor såvida de inte kunde visa att deras AV-programvara var korrekt kompatibel.

Vid den tiden sa företaget: “Microsoft erbjuder för närvarande bara Windows-säkerhetsuppdateringar i januari och februari 2018 till enheter som kör antivirusprogramvara som kommer från antivirusprogramvaruleverantörer som har bekräftat att deras antivirusprogram är kompatibla genom att ställa in en nödvändig registernyckel . “

Men nu har saker förändrats.

I en uppdatering av Januari: s uttalande säger Microsoft:

Vårt senaste arbete med våra antiviruspartner (AV) om kompatibilitet med Windows-uppdateringar har nu nått en långvarig nivå av bred ekosystemkompatibilitet. Baserat på vår analys av tillgänglig data, lyfter vi nu AV-kompatibilitetskontrollen för Windows 2018-säkerhetsuppdateringar för Windows 10-enheter som stöds via Windows Update. Vi fortsätter att kräva att AV-programvara är kompatibel och i fall där det finns kända problem med AV-drivrutinkompatibilitet kommer vi att blockera dessa enheter från uppdateringar för att undvika problem.

Vi rekommenderar att kunder kontaktar sin AV-leverantör om kompatibiliteten för deras installerade AV-programvara.

För närvarande har kravet bara tagits bort för Windows 10-användare. Alla som kör Windows 7, 8 eller 8.1 behöver fortfarande se till att de har ett kompatibelt antivirusverktyg installerat.

Uppdatering
Om du kör Windows 7 utan antivirusprogram installerad finns det ett registerhack som du kan använda för att tvinga säkerhetsuppdateringar att installera.

Bildkredit: Lazaros Papandreou / Shutterstock

0 Shares