Microsoft tar bort förmågan att kommentera den populära Major Nelson Xbox-spelbloggen

0 Shares

Även om det finns tillfällen när kommentarsektionen på en webbplats erbjuder intressanta uttalanden från läsare, är den ofta full av elak och vulgär tal istället. Vi här på BetaNews har tur – ni är ganska tama … för det mesta. På andra webbplatser, till exempel YouTube, kunde en härdad United States Marine få rodna av de fruktansvärda kommentarerna.

Idag meddelar Larry Hryb (aka Major Nelson) Director of Programming för Xbox Live att han stänger av möjligheten att kommentera sin enormt populära blogg. Även om han inte citerar cancerläsare från läsarna som en anledning, skulle jag inte förvåna honom om det inte tyngde hans beslut – till och med bara lite. Överraskande skyller han bristen på intresse.

Nelson förklarar beslutet genom att säga följande.

När jag startade den här bloggen 2003, var det långt innan Facebook, Twitter och andra sociala nätverk – jag gjorde det som en tjänst för Xbox-communityn där vem som helst kunde stanna till och fånga de senaste Xbox-nyheterna, spelrelease och lämna en kommentar. Det finns nu tusentals platser på nätet där realtid och livlig konversation äger rum, därför har bloggkommentarer (åtminstone här) blivit ganska tysta eftersom majoriteten av konversationerna har flyttat till Twitter, Facebook, Reddit etc. förmågan att lämna en kommentar på bloggen är inte längre tillgänglig.

Det är sant att det finns oräkneliga platser för människor att föra diskussioner på nätet idag, men Nelson är dumt att tro att läsare av sin blogg inte vill kommentera där också. Helt uppriktigt minskar bloggens värde eftersom det tar bort känslan av gemenskap att ta bort förmågan att kommentera. Förhoppningsvis kommer Microsoft att vända kursen.

[UPDATE 5/25/18] BetaNews kontaktade Nelson om detta beslut. Han upprepade att det bara är på grund av minskande volym och inte på grund av giftiga kommentarer. I slutändan kommer bloggens laddningsprestanda att förbättras om du tar bort dem. Hans uttalande är nedan.

Som jag sade i mitt inlägg handlar det om det faktum att konversationerna ägde rum någon annanstans. Jag bestämde mig för att ta bort kommentarerna eftersom det skulle gynna alla med en snabbare laddningswebbplats. Som jag nämnde i inlägget har antalet kommentarer under de senaste åren gått ner i takt med att dessa konversationer flyttas till andra plattformar. Det var ett enkelt beslut att göra något som gynnade alla. Detta hade ingenting att göra med giftiga kommentarer alls.

Fotokredit: urfin / Shutterstock

0 Shares