Microsoft tar Edge för iOS och Android ur förhandsgranskning – håll dig synkroniserad med din dator

0 Shares

Microsoft har lanserat den första stabila versionen av sin webbläsare för mobil med lanseringen av Edge för iOS 1.0 och Edge för Android 1.0.

Båda webbläsarna riktar sig till Windows-användare som har Edge som standard – det huvudsakliga syftet med båda är att låta användare synkronisera inställningar och innehåll mellan skrivbord och mobil, genom att följa en liknande väg som Chrome och Firefox.

För dem som undrar om detta representerar ett missriktat angrepp på mobilwebbläsarmarknaden av Microsoft, är svaret – naturligtvis – nej. Edge finns för iOS och Android främst för att de flesta Windows-användare har en eller annan mobil enhet, och det gör att de kan hålla sig synkroniserade mellan sin dator, telefon och surfplatta.

En viktig varning – medan appen kan installeras på vilken kompatibel telefon eller surfplatta som helst, är den främst utformad för telefoner. Skärmen är inte optimerad för surfplattor och det verkar som om du behöver en mobiltelefon för att få en text för att länka enheter; detta är dock inte helt sant, vilket betyder att din Wi-Fi-surfplatta också kan länkas.

Din mål-dator måste också köra den senaste Fall Creator-uppdateringen – då är det fallet att besöka Inställningar> Telefon på datorn för att aktivera synkroniseringsfunktionerna.

Dessa inkluderar en praktisk knapp som direkt kan överföra den visade sidan direkt till vilken länkad enhet som helst – telefon, stationär PC eller tillbaka igen. Med alternativet “Fortsätt senare” kan användare överföra sidor utan att vara vid sitt skrivbord.

Andra synkroniserade inställningar inkluderar favoriter, historik och alla lösenord som är lagrade i Edge samt andra relevanta inställningar.

Nya funktioner som läggs till i den slutgiltiga versionen inkluderar roaming-lösenord – så att användare kan spara lösenord på sin telefon, som sedan följer dem över till sin dator. Stöd för skrivbordet Mörkt tema har också lagts till i mobilappen för dem som vill ha det.

Det finns för närvarande en begränsad uppsättning språk som stöds: både iOS- och Android-versioner fungerar på engelska (USA och Storbritannien), förenklad kinesiska och franska, medan Android-versionen också stöder engelska (Australien, Kanada och Indien) och franska (Kanada). Andra marknader kommer att följa.

Microsoft Edge för iOS 1.0 är nu tillgängligt för iPhones, iPad och iPod touch som kör iOS 10.0 eller senare; Microsoft Edge för Android 1.0 kräver Android 4.4 eller senare.

0 Shares