Microsoft tar Insiders till nästa år med lanseringen av den första Windows 10 20H1-versionen

0 Shares

Microsoft arbetar för närvarande hårt på att avsluta nästa stora funktionsuppdatering för Windows 10, kodnamnet 19H1. Detta beror på ett par månader och kommer att följas av 19H2, ut på hösten.

Insiders som valde att hoppa över en filial (om du missade chansen att gå med i ringen innan den stängdes, följ dessa instruktioner för att få tillgång) förväntar sig troligen att få bygg från 19H2-filialen, men överraskande idag rullar Microsoft ut Build 18836 från den framtida 20H1 utvecklingsgrenen.

SE ÄVEN:

20H1 är den gren som följer 19H2 och är till för funktionsuppdateringen som ska komma ut nästa vår. Detta kan tyckas galet, men som Microsoft förklarar: “Vissa saker vi arbetar med under 20H1 kräver längre ledtid.”

Skip Ahead Insiders kommer att ta emot 19H2 “bitar” senare i vår, när 19H1 nästan är klar och klar.

Det är värt att påpeka att eftersom det här är en mycket tidig byggnad, om du stöter på problem med det, kommer du inte att kunna byta tillbaka till snabba eller långsamma ringar, du måste göra en ren installation av Windows och börja om så varnas.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

PÅMINNELSE: Den nya inställningen för manipuleringsskydd i Windows Security-appen skyddar din enhet genom att förhindra att dåliga aktörer manipulerar de viktigaste säkerhetsinställningarna. Inställningen är utformad för att vara på som standard, men standardtillståndet gäller för närvarande inte för nuvarande Insider Preview-byggnader. Du kan se en ny rekommendation i Windows Security-appen som föreslår att du aktiverar den här inställningen. Åtgärdade ett problem där det kan ta flera klick att reagera genom att stänga av Plats från Action Center. Åtgärdade ett problem som ledde till att det inte gick att ordna om fästa mappar i Starts kakelnät. Åtgärdade ett problem där nyligen installerade appar kanske inte dyker upp i sökresultaten. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa Insiders inte kunde öppna Cortana i Tablet-läge. Åtgärdade ett problem från föregående flygning där högerklick på skrivbordet skulle visa en ljusfärgad snabbmeny i mörkt tema. Microsoft uppdaterar namnet på temat “Windows Light” till “Windows (light)”. Fixade ett problem där Cortanas ikon på sekundära bildskärmar inte uppdaterade färger efter att ha bytt mellan ljus och mörkt tema. Åtgärdade ett problem där när du använder ett ljust tema + små ikoner + en vertikal orientering i aktivitetsfältet skulle text skriven i aktivitetsfältet förbli vit och därmed inte läsbar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att öppna appar inte visas i aktivitetsfältet (men syns i Alt + Tab). Åtgärdade ett problem som resulterade i att build inte kunde logga in på WinRE med ett administratörskonto under de senaste par flygningarna. Microsoft har gjort en annan fix för att ta itu med rapporter om enheter som fastnar med “Viloläge …” -texten på skärmen vid återupptagning från viloläge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att gråtoner hade en oväntad liten rosa / lila-ish-nyans på vissa enheter under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem i Inställningar för markör och pekare för enkel åtkomst, muspekarens storlek och färg behålls nu vid uppgraderingen. Åtgärdade ett problem där Windows Security-appen kan visa en okänd status för virus- och hotskyddsområdet eller inte uppdateras ordentligt. Frågan som påverkar Creative X-Fi-ljudkort har åtgärdats.

Kända problem

Att starta spel som använder anti-cheat-programvara kan utlösa en bugcheck (GSOD). Medan Microsoft har gjort en del arbete för att förbättra tillförlitligheten för nattljus i denna byggnad fortsätter den att undersöka problem i detta utrymme. När du utför Återställ den här datorn och väljer Behåll mina filer på en enhet som har reserverat lagring aktiverat måste användaren initiera en extra omstart för att säkerställa att reserverad lagring fungerar korrekt igen. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. File Explorer kan hänga när du försöker byta namn på, radera eller flytta MKV-filer. Om du försöker navigera till berättarinställningarna i Windows Sandbox kraschar appen Inställningar.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares