Microsoft tar med e-postadresser för engångsbruk till Office 365

0 Shares

Microsofts tecken på glasbyggnad

Gmail och många andra webbaserade e-posttjänster har länge stött möjligheten att skapa engångs-e-postadresser med ett + xxx-suffix. Nu hämtar Microsoft tävlingen och planerar att ta detta alternativ till Office 365.

Företaget hänvisar till den kommande funktionen som Plus Addressing, och det beror på att komma fram någon gång under tredje kvartalet i år.

Se även:

Liksom andra liknande system är Microsofts planerade Plus-adressering perfekt för att registrera dig för nyhetsbrev eller nya onlinetjänster. Medan alla e-postmeddelanden som skickas till din disponibla e-postadress visas i din huvudinkorg får du en extra kontrollnivå. Om du börjar få för mycket skräp som kommer igenom filtreras det enkelt så att du inte blir överväldigad av skräppost.

Som påpekats av MSPoweruser, på webbplatsen för Office 365-färdplanen, förklarar Microsoft:

Plus adressering är ett utmärkt sätt att snabbt skapa anpassade (eller engångs) e-postadresser baserat på din vanliga e-postadress, genom att helt enkelt lägga till en “+” suffixsträng till en befintlig e-postadress i Office 365. Till exempel en plusadress för [email protected] kan vara ungefär som [email protected] som hon kunde använda för att anmäla sig till nyhetsbrevet på Northwind-webbplatsen. Sedan när Northwind skickar ett nyhetsbrev till [email protected] den kommer direkt till [email protected] Kim kan skapa en Inbox-regel som sedan flyttar meddelanden som skickas till denna + -adress till “Northwind” -mappen. Plus adressering av support i Office 365 är ett utmärkt sätt att enklare hantera din inkorg och till och med spåra e-post som marknadsföring och försäljningskampanjer.

Det finns inget ord på ett mer specifikt datum för lanseringen, men Q3 är inte så långt borta nu, så det borde inte vara för lång tid att vänta.

Bildkredit: ArbyDarby / Shutterstock

0 Shares