Microsoft tar med sig Spotify, widgetar för prestandaövervakning och mer till spelfältet

0 Shares

Game Bar beta

Om du är registrerad på Xbox Insiders-programmet kan du betatesta en uppdaterad version av Game Bar i Windows 10. Ursprungligen utformad för att möjliggöra inspelning och sändning av spelfilmer. Game Bar inkluderar nu Spotify-integration och plattformsövergripande meddelanden.

Game Bar beta innehåller också ett antal nya widgets som kan användas för att övervaka systemprestanda, kontrollera ljud och mer.

Se även:

Spotify är verkligen den stora nyheten här, och tillägget av streamingmusiktjänsten till Game Bar kommer att välkomnas av spelare som behöver mer än bara musik i spelet. Du måste också ha Spotify-appen installerad, men den nya widgeten möjliggör kontroll av uppspelning medan du spelar. En annan ny funktion är en meme-skapare som låter dig lägga till textöverlägg till skärmdumpar och videoinspelningar.

För personer som gillar att hålla koll på CPU-, GPU- och RAM-användning finns nya prestandawidgets tillgängliga för att ge all information du behöver. Microsoft har också lagt till nya sociala alternativ:

I den nya Xbox Social-widgeten kan du nu se vad dina vänner spelar och du kan snabbt skicka sms till dem, röstchatta dem eller se deras Mixer-ström alltifrån spelfältet. Samma vänlista och kommunikationsfunktioner fungerar på Xbox One såväl som inom Xbox-appen på iOS, Android och naturligtvis Windows 10.

Om du är intresserad av att testa Game Bar beta, förklarar Microsoft hur du får tag på det:

    Starta Xbox Insider Hub på din Windows 10-dator – om du inte har det, hämta det från Windows 10-butiken. Välj Insiderinnehåll uppe till vänster Välj Windows Gaming. Om du är på Windows 10 build # 17763 eller högre kommer du automatiskt att registreras i Game Bar Flight Tryck på Win + G i vilket spel som helst för att få upp Game Bar och ha kul!

0 Shares