Microsoft tar ner enorm MS-Celeb-1M ansiktsigenkänningsdatabas

0 Shares

Ansiktsigenkänning

Microsoft har tagit bort en databas som innehåller cirka 10 miljoner fotografier som användes för att träna ansiktsigenkänningssystem.

Känd som MS-Celeb-1M, skapades databasen 2016 och innehöll ursprungligen foton av kändisar. Med tiden smög dock in bilder av författare, journalister och andra, och i slutändan fanns 100 000 individer i den. Microsoft har inte gjort mycket buller om det raderade innehållet, men har sagt att databasen torkades eftersom personen som behöll den inte längre var en företagsanställd.

Se även:

Databasen innehåller bilder som har hämtats från internet – Creative Common Licensed-bilder. Det sägs ha använts av både militären och polisen för att träna ansiktsigenkänningssystem.

I ett uttalande till Financial Times sa Microsoft:

Webbplatsen var avsedd för akademiska ändamål. Den drivs av en anställd som inte längre är hos Microsoft och sedan dess har tagits bort.

Webbplatsen MS-Celeb-1M är fortfarande tillgänglig, men databasen kan inte längre laddas ner från Microsoft. Med detta sagt, det faktum att Microsoft inte längre är värd för databasen gör det inte på något sätt otillgängligt. Talande Engadget, Adam Harvey från webbsidan Megapixels för spårning av ansiktsdatabaser: “När du har lagt upp det och folk laddar ner det finns det på hårddiskar över hela världen”.

Bildkredit: Vem är Danny / Shutterstock

0 Shares