Microsoft tar oss med på en nostalgi-driven resa genom tiden

0 Shares

Microsoft har en lång och berömd / rutig historia (radera i förekommande fall), och om du har arbetat med datorer genom åren har du använt många av företagets ständigt utvecklande programvara och hårdvara.

I en ny video tar Microsoft oss genom tiden, med start den 26 april 1983 och går ända fram till idag och visar hur mycket saker har förändrats genom åren.

Microsoft verkar känna sig lite nostalgisk för sent – företaget släppte en Stranger Things-version av Windows 1.11 förra året, och nästa uppdatering av Windows Terminal kommer att ha ett retroutseende med CRT-effekter. Den här videon är ett annat bra exempel på det.

Avtäckt av seriell Microsoft-läckare WalkingCat, har videon massor av nickar till det förflutna med en affisch som förändras för att återspegla de stora filmerna genom åren (ET, Top Gun, Batman, Jurassic Park, Forrest Gump och så vidare), och massor av ikoniska föremål som en Rubik’s Cube, en roterande telefon, Newtons vagga, disketter och många olika versioner av Microsoft-möss och tangentbord, varav de flesta jag har ägt genom åren.

Videon slutar med ett mycket snyggare skrivbord, en Surface Studio och orden “Tänk tillsammans vad vi ska göra nästa”.

Ganska vad videon är för, eller faktiskt var (eller när) den kommer från, är inte känd för tillfället, men jag är säker på att vi kommer att få reda på det med tiden.

0 Shares