Microsoft tar sitt Windows Defender-antivirusprogram till Mac

0 Shares

I februari tillkännagav Microsoft Microsoft Threat Experts, en ny tjänst inom Microsoft 365 Security som är utformad för att bättre skydda företag.

Idag utökar mjukvarugiganten sin slutpunktsskyddsplattform till Mac, och i enlighet med detta drag byter namn på Windows Defender ATP-plattformen till Microsoft Defender ATP.

Microsofts nya användargränssnitt på Mac liknar det som erbjuds på Windows 10-enheter och ger fullständigt antivirus- och hotskydd och möjligheten att starta fullständiga, snabba och anpassade genomsökningar.

Eric Avena från Microsoft Tech Community, förklarar:

Idag tillkännager vi våra framsteg inom plattformens nästa generations skydd och slutpunktsdetektering och svarstäckning med en ny Microsoft-lösning för Mac. Kärnkomponenter i vår enhetliga säkerhetsplattform för slutpunkter, inklusive den nya hot- och sårbarhetshanteringen som också tillkännagavs idag, kommer nu att finnas tillgängliga för Mac-enheter.

Vi har arbetat nära med branschpartners för att möjliggöra för Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) -kunder att skydda sina enheter som inte är Windows samtidigt som de behåller en centraliserad “enskild ruta”. Nu går vi ett steg längre genom att lägga till vår egen lösning på alternativen, med början med en begränsad förhandsgranskning idag.

Användare kommer att kunna konfigurera avancerade inställningar som:

Inaktiverar eller möjliggör realtidsskydd, molnleveransskydd och automatisk inlämning av prov. Lägga till undantag för filer och sökvägar. Hantera aviseringar när hot hittas. Manuellt söker efter uppdateringar av säkerhetsinformation.

En begränsad förhandsvisning är tillgänglig för företag att testa från och med idag. Microsoft Defender ATP kan installeras på enheter som kör macOS Mojave, macOS High Sierra och macOS Sierra.

0 Shares