Microsoft tar Skype till Alexa-enheter

0 Shares

Skype på Alexa

Microsoft har meddelat att Skype kommer till en rad Alexa-enheter.

Vid maskinvaruevenemanget igår avslöjade Amazon den uppdaterade Echo Show med integrerad Skype, men senare i år kommer röstaktiverade Skype-samtal att landa på andra Alexa-enheter. Funktionen gör det möjligt att ringa och ta emot Skype-röstsamtal, videosamtal och SkypeOut-samtal.

Se även:

Även om det inte finns något specifikt datum just nu, säger Microsoft att utrullningen börjar senare i år – så det borde vara tillgängligt när semesterperioden är över. En global lansering planeras, men just nu är det inte klart vilka länder som kommer att få det först.

Meddelande om den kommande funktionen säger Microsoft:

Vi är glada att få Skype-samtal till Alexa-enheter, så att användare enkelt kan kommunicera med sina vänner och familj från sina Echo-enheter, helt enkelt med röst.

Användare kan ringa utgående Skype-röst- och videosamtal, acceptera inkommande Skype-samtal och till och med ringa SkypeOut-samtal till de flesta telefonnummer runt om i världen. Till exempel, säg helt enkelt “Alexa, ring Jimmy på Skype”, eller om Jimmy ringer dig på Skype, säg “Alexa, svara”.

Alexa-användare kommer snart att kunna dra nytta av Skype-nätverket av hög kvalitet över hela världen för att enkelt ansluta till andra från vilken enhetstyp som helst som PC, mobiltelefon och Xbox.

0 Shares