Microsoft tar vertikala flikar till Edge så att du kan utnyttja din widescreen-skärm bättre

0 Shares

Microsoft Edge vertikala flikar

Webbplatser är i stort sett vertikala upplevelser, medan bärbara skärmar och bildskärmar i de flesta fall är horisontella. Trots den relativt begränsade mängden tillgängligt vertikalt utrymme tenderar webbläsare att ytterligare minska detta genom att placera flikar, menyer, verktygsfält och mer högst upp på skärmen. Men Microsoft är redo att prova något annat.

Företaget har meddelat ett antal nya funktioner som kommer till den nya Chromium-baserade versionen av Microsoft Edge. Bland dessa funktioner finns vertikala flikar som utnyttjar skärmutrymmet mer effektivt.

Se även:

Det kommer att vara möjligt att växla mellan att använda vertikala flikar på sidan av skärmen eller hålla fast vid den aktuella horisontella positionen högst upp på skärmen. Med kanten av webbläsarfönstret ofta lite mer än slösat utrymme, särskilt om det är maximerat, är förändringen mycket meningsfull.

Skrivande om den kommande funktionen i ett blogginlägg säger Liat Ben-Zur, företags vice vd för Microsoft Edge: “Om du är som jag när du forskar på nätet, hittar du dig själv med dussintals flikar öppna när som helst. När det händer, det finns mindre utrymme för mig att se vilken flik som är vilken. Jag tappar spår eller av misstag stänger jag en flik som ett resultat. Helt frustrerande eftersom det vanligtvis exakt är den sida jag behövde “.

Hon fortsätter:

Idag tillkännagav vi vertikala flikar, en funktion som hjälper dig att enkelt hitta och hantera många öppna flikar samtidigt. Microsoft Edge är den enda webbläsaren som låter dig hantera dina flikar på sidan med ett enda klick. Vertikala flikar förväntas i Insider-kanalerna de närmaste månaderna.

Som Ben-Zur påpekar är vertikala flikar för närvarande bara tillgängliga i Insider-versionerna av Edge till att börja med, så du måste engagera dig i Insider-programmet om du vill prova dem snart. Men om du hellre vill hålla fast vid den stabila byggnaden, sitt bara tätt eftersom funktionen kommer att ta sig till dig med tiden.

0 Shares