Microsoft tar WSL 2 till äldre versioner av Windows 10

0 Shares

Vinklad Microsoft-logotyp

Microsoft har meddelat att det kommer att backa WSL 2 (Windows Subsystem för Linux 2) till Windows 10 versionerna 1903 och 1909.

Företaget säger att flytten kommer som svar på feedback från användare, och det öppnar upp WSL 2 och en värld av Linux i Windows för en bredare publik. Bland de viktigaste fördelarna med den andra versionen av WSL är en integrerad full Linux-kärna.

Se även:

Backporten är resultatet av månader av arbete, och det är något som kommer att välkomnas av människor som, oavsett anledning, kör version 1903 eller 1909 av Windows 10. Backporten levereras via Windows Update, så du behöver bara för att utföra en manuell kontroll av uppdateringar via Inställningar.

Microsoft skriver på Windows Command Line-bloggen och säger: “Stöd för Windows Subsystem för Linux (WSL) 2-distributioner backporteras till Windows 10 version 1903 och 1909! Ja, du läste rätt. Vi hörde hur mycket du gillade WSL 2 och ville utöka dess tillgänglighet, och under de senaste månaderna arbetade vi med att föra tillbaka det till 1903 och 1909 “.

Företaget fortsätter med att förklara:

Vi har hört bra kundfeedback om hur många användare som haft glädje av att använda WSL 2, och det primära målet för denna backport är att göra WSL 2 tillgänglig för fler Windows-användare!

WSL 2 är en ny version av arkitekturen i WSL som ändrar hur Linux-distributioner interagerar med Windows. Varje Linux-distribution kan köras som WSL 1 eller som WSL 2 och kan växlas mellan när som helst. Alla funktioner för WSL 2-distributioner kommer nu att finnas tillgängliga för en ännu större användarbas:

Filsystemets prestanda är nu i nivå med Mac- och Linux-hastigheter Förbättrat systemanropssupport för alla Linux-applikationer, särskilt: Docker, FUSE, rsync, etc. Full Linux-kärna inbyggd i WSL 2 Docker Desktop har lagt till stöd för att använda WSL 2 som motor, vilket ger snabbare starthastigheter och förbättrad resursanvändning. Läs detta blogginlägg på Docker-bloggen för att lära dig mer.

För tillfället är den bakportrade versionen av WSL 2 för Windows 10-versionerna 1903 och 1909 endast tillgänglig för x64-system. Microsoft säger att om du kör ARM64 måste du uppgradera till Windows 10 version 2004 för att få tillgång till WSL 2. Microsoft säger: “När du har verifierat att du har rätt version av Windows, följ instruktionerna här för att installera WSL, eller helt enkelt uppdatera för att använda WSL 2 “.

Bildkredit: spateletail / Shutterstock

0 Shares