Microsoft Teams är mer populärt än Slack

0 Shares

Microsofts glasbyggnadslogotyp

Microsoft har delat användningsnummer för sitt gruppchattverktyg, Teams. Företaget har avslöjat antalet dagliga och veckovisa användare för första gången, och de avslöjar att Microsoft Teams har överträffat Slack i popularitet.

Antalet dagliga användare av Microsoft Teams är 13 miljoner, medan veckosiffran är 19 miljoner. Med tanke på att tjänsten bara är två år gammal är det en imponerande prestation att ha överträffat den slem som är Slack.

Se även:

Microsoft har drivit Teams som ett alternativ till Slack ganska mycket sedan lanseringen, och dessa senaste siffror är första gången företaget har varit särskilt specifikt angående antalet användare det har lyckats locka till sig. Tidigare har Microsoft bara avslöjat att 500 000 organisationer använde team.

Microsoft säger:

För två år sedan den här veckan lanserade vi Microsoft 365, en integrerad uppsättning appar och tjänster som är utformade för att hjälpa kunder att förändra samarbete på arbetsplatsen, effektivisera affärsprocesser och skydda viktig information. I mitten av Microsoft 365 finns Microsoft Teams, navet för lagarbete som kombinerar chatt, videomöten, samtal och filer till en enda, integrerad app. Mer än 13 miljoner människor använder nu Teams dagligen – och mer än 19 miljoner människor använder det varje vecka.

Förutom att skryta om den nya milstolpen, har Microsoft också meddelat några nya funktioner för Teams. Bland dessa nya alternativ är prioriteringsmeddelanden, kanalöverföring, läskvitton och kanalmoderering. Detaljer om tidslinjen för lansering finns i ett blogginlägg.

Bildkredit: Bumble Dee / Shutterstock

0 Shares