Microsoft Teams kommer till Linux

0 Shares

Microsoft Teams

Microsoft arbetar för att få sin Teams-programvara till Linux. Företaget har sagt att det “aktivt arbetar” med att skapa en Linux-version av klienten, även om det inte finns något ord på när den kan släppas.

Det har länge varit kallat för Microsoft att tillgodose Linux-användare. Teams samarbetsprogramvara används av många människor i miljöer med blandad plattform, och tillkännagivandet från Teams ingenjörer har hälsats med entusiasm.

Se även:

Linux-användare är för närvarande inte helt uteslutna av att använda Teams – de har möjlighet att använda den webbaserade versionen av verktyget, men en dedikerad klient kommer att göra livet mycket enklare.

Som svar på en fråga på Microsoft Teams UserVoice-forum sa Alex från Teams Engineering-teamet:

Vi vet att många av er väntar på en Teams-klient för Linux, och vi är glada att bekräfta att vi aktivt arbetar med det. Håll dig uppdaterad för mer information.

Det har krävts en Linux-klient i flera år, och när Microsoft så småningom kommer att göra ord på sitt ord kommer det att vara Team i linje med Slack. Vi får bara vänta och se när det äntligen händer.

0 Shares