Microsoft testar annonser i WordPad i Windows 10

0 Shares

Annonser i WordPad

Under åren har Microsoft tagit många kontroversiella beslut med Windows 10, inklusive installation av sponsrade appar, med Start-menyn för att marknadsföra annonser som de tror att du kan vara intresserad av och – naturligtvis – de olika formerna för datainsamlingstelemetri.

Nu har det upptäckts att fler annonser kan vara på väg. En Windows-forskare har upptäckt annonser i WordPad som uppmuntrar människor att testa Word, Excel och PowerPoint online.

Se även:

Nyheter om annonserna delades på Twitter av Rafael Rivera, och de möttes med en blandning av indignation och motvillig acceptans. Reaktionen var blandad för att medan vissa människor såg lite fel med att Microsoft annonserade en gratis tjänst snarare än att försöka uppmuntra människor att dela med sig av pengar, fanns det fortfarande en utbredd känsla av att det var ett invasivt drag.

Som du kan se på bilden som ingår i tweeten finns det totalt sex bannerannonser: “Prova Word online gratis”, “Testa Word gratis online”, “Testa Word, Excel och PowerPoint gratis online”, “Använd Word gratis online”, “Använd Word, Excel och PowerPoint gratis online” och “Prova Office gratis online”.

Det är inte känt om eller när annonserna kommer att visas för en bredare Windows 10-användarbas, eller hur utbredd annonskampanjen kan vara.

Bildkredit: Rafael Rivera

0 Shares