Microsoft testar Project Bali, ett integritetsfokuserat verktyg för att kontrollera insamlingen av personuppgifter

0 Shares

Microsoft Project Bali

Microsoft Research testar för närvarande en ny kontrollpanel som kan göra det möjligt för användare att hantera den information företaget samlar in om dem.

Verktyget är känt som Project Bali och genomgår för närvarande privata betatest. Det lovar att inte bara ge användarna möjlighet att hantera och kontrollera den data som samlas in om dem utan också – spännande – möjligheten att tjäna pengar på den.

Se även:

Projektet – detaljer som har delats av ZDNets Mary Jo Foley som fick reda på det via Twitter – kommer vid en tidpunkt då det finns större intresse än någonsin för sekretess, särskilt när det gäller datainsamling av teknikföretag .

En tweet av användaren Longhorn belyser vad Project Bali handlar om:

På sidan Om för projektet beskriver Microsoft det som en “ny personlig databank som ger användarna kontroll över all data som samlas in om dem”. Det står också att “banken kommer att göra det möjligt för användare att lagra all data (rå och slutsatser) som genereras av dem. Det gör det möjligt för användaren att visualisera, hantera, kontrollera, dela och tjäna pengar på data”.

Lite annat är känt om Project Bali just nu, och det är fortfarande möjligt att en färdig produkt inte kommer att se dagens ljus. Men om verktyget dyker upp är det något som sannolikt kommer att tas emot av Microsofts kunder.

Bildkredit: Longhorn

0 Shares