Microsoft tilldelade Pentagons kontroversiella JEDI-kontrakt

0 Shares

Microsofts glasbyggnadslogotyp

Microsoft har slagit Amazon för att vinna det kontroversiella molnkontraktet från Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) på 10 miljarder dollar från det amerikanska försvarsdepartementet.

För ett år sedan försökte Microsofts anställda avskräcka företaget från att bjuda på kontraktet över oro för att tekniken utvecklas skulle “kunna användas för att föra krig”. DoD-bekräftelsen att “kontraktet kommer att ta itu med kritiska och brådskande ouppfyllda krigsfångarkrav för modern molninfrastruktur” kommer inte att göra något för att lugna denna rädsla.

Se även:

Tidigare försvarade Microsoft sitt bud och sa “vi tror på USA: s starka försvar och vi vill att de människor som försvarar det ska ha tillgång till landets bästa teknik, inklusive från Microsoft”.

I helgen uttryckte företaget sin “uppskattning” för att tilldelas kontraktet och sa “vi ser fram emot att utöka vårt långvariga partnerskap med DoD”.

I ett uttalande om kontraktet säger DoD:

Under de senaste två åren har försvarsdepartementet tilldelat mer än 11 ​​miljarder dollar över tio separata molnkontrakt. När vi fortsätter att genomföra DOD Cloud-strategin planeras ytterligare kontrakt för både molntjänster och kompletterande migrations- och integrationslösningar som är nödvändiga för att uppnå effektiv molntagning.

Idag har försvarsdepartementet tagit ytterligare ett steg framåt i implementeringen av vår molnstrategi med tilldelningen av ett företagskontrakt för allmänt ändamål till Microsoft. Detta fortsätter vår strategi för en multi-leverantör, multi-cloud-miljö eftersom avdelningens behov är olika och inte kan tillgodoses av en enda leverantör. Detta kontrakt kommer att ta itu med kritiska och brådskande ouppfyllda krav på stridsflygplan för modern molninfrastruktur på alla tre klassificeringsnivåer som levereras till den taktiska kanten.

Priset är avslutningen på en process som började med lanseringen av den första RFI till branschen för nästan två år sedan. Under hela den tiden avvek departementets fokus aldrig från behovet av att stödja våra krigsförare med denna väsentliga förmåga.

Förvärvsprocessen genomfördes i enlighet med tillämpliga lagar och regler. Processen rensade granskningen av GAO och Court of Federal Claims. I början inkluderade tävlingen fyra olika erbjudare. Alla erbjudare behandlades rättvist och utvärderades konsekvent med uppmaningens angivna utvärderingskriterier. Innan utmärkelsen tilldelades avdelningen med DOD-inspektören, som informerade om beslutet att fortsätta.

Basavtalstiden är två år med en garanti på 1 miljon dollar. Avdelningen projicerar att användaradoption kommer att leda till uppskattningsvis 210 miljoner dollar i utgifter under tvåårsbasperioden. DOD kommer att noggrant granska avtalsresultaten innan utövandet av eventuella optioner.

Avdelningen fortsätter att utvärdera och följa olika molnkontraktionsmöjligheter för att diversifiera funktionerna i DoD Enterprise Cloud Environment. Ytterligare upphandlingsmöjligheter förväntas.

Bildkredit: Bumble Dee / Shutterstock

0 Shares