Microsoft tillkännager DirectX 12 Ultimate med förbättrad raytracing

0 Shares

DirectX 12 Ultimate

Förklara att “det är dags för DirectX att utvecklas igen”, har Microsoft avslöjat DirectX 12 Ultimate som förenar grafiktekniken för Xbox Series X och PC-spel.

Det finns ett antal grafiska hårdvarufunktioner som utvecklare kan dra nytta av, inklusive DirectX Raytracing 1.1, Variable Rate Shading, Mesh Shaders och Sampler Feedback. Men Microsoft betonar att det nya API inte kommer att minska kompatibiliteten. DirectX 12 Ultimate beskrivs som ett “additivt initiativ”; hårdvara som inte stöder den kommer fortfarande att kunna köra nästa generations spel, men utan några av de visuella förbättringarna.

Se även:

Microsoft säger att DirectX 12 Ultimate kommer att bidra till att förbättra spelutvecklingsekosystemet. Genom att förena grafikplattformen över PC och Xbox Series X säger företaget att PC- och konsolspelare kommer att kunna njuta av samma visuella förbättring snabbare än tidigare. En av de största förändringarna som kommer att märkas i spel är DirectX Raytracing 1.1.

Microsoft förklarar att detta inkrementella tillägg till DXR 1.0 ger tre stora nya funktioner:

GPU Work Creation tillåter nu Raytracing. Detta gör det möjligt för shaders på GPU: n att åberopa raytracing utan en mellanliggande returresa till CPU: n. Den här förmågan är användbar för adaptiva raytracing-scenarier som skuggbaserad nedslagning / sortering / klassificering / förfining. I grund och botten fungerar scenarier som förbereder strålspårning på GPU: n och som sedan omedelbart skapar det. Streamingmotorer kan mer effektivt ladda nya raytracing-skuggor efter behov när spelaren rör sig runt världen och nya objekt blir synliga. Inline raytracing är en alternativ form av raytracing som ger utvecklare möjlighet att driva mer av raytracing-processen, i motsats till att hantera arbetsplanering helt och hållet till systemet (dynamisk skuggning). Den finns i alla skuggningsfaser, inklusive beräkningsskuggor, pixelskuggor etc. Både dynamisk skuggning och inline-former av strålspårning använder samma ogenomskinliga accelerationsstrukturer.

Företaget ger också en djupare dykning i Variable Rate Shading, Mesh Shaders och Sampler Feedback i ett inlägg av Shawn Hargreaves

Microsoft uppmanar personer som köper ny hårdvara för att se upp för DX12 Ultimate-logotypen eftersom det säkerställer framtida säker support för funktioner:

När spelare köper PC-grafikhårdvara med DX12 Ultimate-logotypen eller en Xbox Series X kan de göra det med tillförsikt att deras hårdvara garanterat stöder ALLA nästa generations grafikhårdvarufunktioner, inklusive DirectX Raytracing, Variable Rate Shading, Mesh Shaders och Sampler Respons. Detta kvalitetsmärke garanterar fantastiskt “framtidssäkert” funktionsstöd för nästa generations spel!

Mer information finns i Microsofts meddelande.

0 Shares