Microsoft tillkännager helt 64-bitars Visual Studio 2022

0 Shares

Microsoft Visual Studio

Utvecklare som väntar på nyheter om nästa del av Visual Studio behöver inte vänta längre. Microsoft har meddelat att Visual Studio 2022 kommer att släppas senare i sommar som en offentlig förhandsvisning.

Företaget har också avslöjat att programvaran går 64-bit, vilket övervinner begränsningarna i 32-bitarsutgåvan. Microsoft säger att användarupplevelsen kommer att kännas renare, mer intelligent och handlingsorienterad, och att det finns ett ökat molnfokus tack vare förbättrad GitHub-integration.

Se även:

Övergången till 64-bitars är viktig och ser att Visual Studio äntligen kommer ikapp med modern dator. Även om det länge varit möjligt att skapa 64-bitarsapplikationer med hjälp av utvecklingspaketet har programvaran hittills i sig varit 32-bitars programvara.

I ett inlägg på Visual Studio-bloggen säger Microsofts Amanda Silver:

Visual Studio 2022 kommer att vara ett 64-bitars program, inte längre begränsat till ~ 4 GB minne i huvudprocessen devenv.exe. Med en 64-bitars Visual Studio på Windows kan du öppna, redigera, köra och felsöka även de största och mest komplexa lösningarna utan att ta slut på minne.

Medan Visual Studio pågår 64-bitars ändrar det inte typen eller bitheten för applikationerna du bygger med Visual Studio. Visual Studio kommer att fortsätta vara ett bra verktyg för att bygga 32-bitars appar.

När det gäller andra förändringar att se fram emot finns förbättrade ikoner, ett nytt teckensnitt (Cascadia Code), nya teman och bättre tillgänglighetsalternativ. Microsoft erkänner att “att anpassa din IDE är lika viktigt som att välja din skrivbordsstol”, säger Microsoft “det blir enklare än någonsin att göra Visual Studio 2022” precis rätt “för dig, från möjligheten att anpassa aspekter av IDE till synkroniseringsinställningar över enheter för dem som har flera dev-rutor “.

Det finns också fullt stöd för .NET 6, de senaste språkfunktionerna i C ++ 20 och integrerat stöd för CMake, Linux och WSL. Den nya Hot Reload-funktionen innebär att kodningsändringar kan ses direkt i körande appar under felsökning, och det finns förbättrat arbetsflöde och samarbetsfunktioner i horisonten.

För närvarande delar Microsoft inte ett exakt släppdatum för 64-bitars Visual Studio 2022 Preview 1, men lovar att mer information är på väg.

Bildkredit: monticello / Shutterstock

0 Shares