Microsoft tillkännager molnbaserad utskriftslösning Universal Print

0 Shares

Microsoft presenterade Universal Print, en molnbaserad utskriftslösning idag. Den nya tjänsten, tillgänglig som en privat förhandsgranskning i skrivande stund, möjliggör en “enkel, rik och säker utskriftsupplevelse för användare” och hjälper till att “minska tid och ansträngning för IT”, enligt Microsofts tillkännagivande.

Universal Print flyttar “Windows Server-utskriftsfunktionalitet” till Microsoft 365-molnet så att det inte längre är nödvändigt att installera skrivardrivrutiner på enskilda enheter eller underhålla lokala skrivarservrar.

Den nya tekniken lägger till funktioner såsom säkerhetsgrupper för skrivaråtkomst och platsbaserad upptäckt av skrivare utöver det.

Microsoft lyfter fram fördelarna med Universal Print i tillkännagivandet på företagets officiella Tech Community-webbplats:

IT-organisationer kan distribuera skrivare och registrera dem med Universal Print-tjänsten utan att det behövs en komplex hybridutskriftsinstallation. Dessutom kan skrivare förkonfigureras och är lätt att upptäcka från Windows-enheter som är anslutna till Azure Active Directory (Azure AD). Användare kan fortsätta skriva ut från sina Windows-enheter eller Office som de alltid har gjort, utan inlärningskurva.

Microsoft arbetar med partners – Canon nämns specifikt – för att införa inbyggt stöd för Universal Print i skrivare. Befintliga skrivare kan konfigureras för att använda ett proxyprogram för Universal Print som gör det möjligt för dem att ansluta till tjänsten.

Organisationer eller skolor som vill gå med i den privata förhandsvisningen av Universal Print måste köra Windows 10 Enterprise eller Education version 1903 eller senare och en Azure Active Directory-klient. Microsoft noterar att Universal Print inte kräver Windows Server. Intresserade organisationer kan fylla i ett formulär (länkat på Tech Community-bloggen) för att ansöka.

En teknisk dokumentation finns också. Gå till Universal Print-servicedokumentationen på Microsoft Docs för information om arkitektur, hantering och registrering av skrivare och mer.

0 Shares