Microsoft tillkännager “nytt tillvägagångssätt för detaljhandeln” – stänger alla sina fysiska butiker

0 Shares

Guld Microsoft tecken

Coronaviruspandemin har drabbat många traditionella företag hårt, och när saker äntligen återgår till det normala – oavsett vad den nya normalen ser ut – kan vi vara utan olika stora namnföretag.

Microsoft, precis som Apple, har haft fysiska butiker i flera år, om än i mindre, mindre framgångsrik skala. Om du vill prova en produkt från första hand kan du besöka någon av dessa platser, prova hårdvaran och köpa och lämna den om du är nöjd med din upplevelse. Men det är på väg att förändras när Microsoft stänger sina fysiska butiker globalt och fokuserar istället på onlineförsäljning.

Det drar kontakten på nästan alla sina butiker, med undantag av fyra flaggskeppsplatser i New York, London, Sydney och Redmond, Washington, och förvandlar dessa sista butiker som står till vad de kallar “Experience Centers”.

Programvarugiganten kommer nu att fokusera på att sälja sina produkter enbart via webben.

“Vår försäljning har vuxit online eftersom vår produktportfölj har utvecklats till i stort sett digitala erbjudanden, och vårt begåvade team har visat sig vara framgångsrikt betjäna kunder bortom alla fysiska platser”, hävdar Microsoft Corporate Vice President David Porter. “Vi är tacksamma mot våra Microsoft Store-kunder och vi ser fram emot att fortsätta betjäna dem online och med vårt detaljhandelsförsäljningsteam på Microsofts företagsplatser.”

Flyttet kommer att resultera i en avgift före skatt på cirka 450 miljoner dollar, vilket företaget säger att det kommer att spela in i sitt nuvarande finansiella kvartal som slutar den 30 juni.

“Det är en ny dag för hur Microsoft Store-teammedlemmar kommer att betjäna alla kunder”, fortsätter Porter. “Vi är energiska över möjligheten att förnya oss i hur vi engagerar oss med alla kunder, maximerar vår talang för störst påverkan och viktigast av allt hjälper våra värderade kunder att uppnå mer.”

Bildkredit: Cineberg / Shutterstock

0 Shares