Microsoft tillkännager officiellt avtal om att förvärva GitHub i 7,5 miljarder dollar

0 Shares

Microsoft och GitHub

Efter månader av samtal och rykten har Microsoft äntligen officiellt avslöjat att de har gått med på att förvärva GitHub. Avtalet innebär att företaget förvärvar kodförvaret för 7,5 miljarder dollar i Microsoft-aktier.

Microsoft säger att GitHub kommer att behålla sin utvecklar-första etos och kommer att arbeta självständigt för att tillhandahålla en öppen plattform för alla utvecklare i alla branscher. Affären förväntas avslutas i slutet av året.

Se även:

Förvärvet har knappast kommit ur det blåa och det har bestämt delat åsikt. Medan vissa är glada att se GitHub få stöd från Microsoft, är andra ganska bekymrade, och det har rapporterats om en plötslig övergång till projekt till GitHub-alternativet GitLab. Men oavsett hur många utvecklare som slutar flytta, säger Satya Nadella idag att han är glad att välkomna GitHubs nuvarande 28 miljoner användare och säger: “Microsoft är all-in på öppen källkod. Vi har varit på en resa med öppen källkod, och idag är vi aktiva i öppen källkod, vi bidrar till projekt med öppen källkod, och några av våra mest livfulla utvecklarverktyg och ramar är öppen källkod. “

Meddelandet om nyheten om förvärvet säger Microsoft:

Microsoft Corp på måndagen meddelade att man har nått en överenskommelse att förvärva GitHub, världens ledande programvaruutvecklingsplattform där mer än 28 miljoner utvecklare lär sig, delar och samarbetar för att skapa framtiden. Tillsammans kommer de två företagen att ge utvecklare möjlighet att uppnå mer i varje steg i utvecklingslivscykeln, påskynda företagsanvändningen av GitHub och föra Microsofts utvecklarverktyg och tjänster till en ny publik.

Microsoft säger att den tidigare VD för Xamarin, Nat Friedman, kommer att bli GitHubs nya VD, medan GitHub-grundare Chris Wanstrath kommer att ansluta sig till Microsoft som teknisk stipendiat. Han skriver på GitHub-bloggen och säger:

Git är överlägset det mest populära versionskontrollsystemet, moln är mestadels datorer och Microsoft är den mest aktiva organisationen på GitHub i världen. Deras VS Code-projekt ensam är älskat av miljontals utvecklare, helt öppen källkod, och byggt med GitHubs elektronplattform. Utöver det omfattar stora företag idag regelbundet öppen källkod. Världen har insett hur viktigt glada, produktiva utvecklare verkligen är.

Han fortsätter med att prata om den delade visionen från Microsoft och GitHub:

Vi tror båda att GitHub måste förbli en öppen plattform för alla utvecklare. Oavsett språk, stack, plattform, moln eller licens kommer GitHub att fortsätta vara ditt hem – det bästa stället för skapande, samarbete och upptäckt av programvara.

Vi tror båda att mjukvaruutveckling måste bli enklare, mer tillgänglig, mer intelligent och mer öppen, så fler människor kan bli utvecklare och befintliga utvecklare kan spendera mer tid på att fokusera på de unika problemen de försöker lösa.

Vi ser båda det växande behovet av utvecklare och den växande betydelsen av programvara i alla aspekter av våra liv.

Och viktigast av allt, vi båda tror att vi kan göra större saker tillsammans än ensamma. Samarbete är trots allt kärnan i allt vi gör.

0 Shares