Microsoft tillkännager officiellt Windows 10 april 2018-uppdateringen, tillgänglig den 30 april

0 Shares

Under lång tid trodde man att nästa stora funktionsuppdatering för Windows 10 skulle kallas Spring Creators Update, i fotspåren till Fall Creators Update och Creators Update.

Då upptäcktes att Microsoft avsåg att kalla det apriluppdateringen, även om det såg ut som att den nya versionen inte skulle komma fram denna månad. Men äntligen har vi ett officiellt namn och ett släppdatum.

SE ÄVEN:

Att kalla det April 2018-uppdateringen, förmodligen så att det kan finnas en uppdatering från april 2019 nästa år, kommer Microsoft att börja lanseringen den allra sista dagen i månaden, och därmed bara om att göra sitt namnval verkar mindre dumt. Naturligtvis, som alla funktionsuppdateringar, är det mycket osannolikt att du får uppdateringen från april 2018 på sitt officiella släppdatum. Faktum är att du till och med kan vänta till juni för att den ska komma fram, men som alltid kommer du att kunna installera den manuellt när som helst.

En del av anledningen till att Microsoft har tappat namnet ‘Creators Update’ för den här utgåvan är att det byter fokus den här gången.

Tillkännagivande av uppdateringen säger Yusuf Mehdi, Corporate Vice President, Windows and Devices Group:

Med Windows 10 har vi fokuserat på att leverera det mest moderna och säkraste operativsystemet. Sedan den första lanseringen levererade vi två uppdateringar med funktioner som är utformade för att göra det möjligt för skaparen i var och en av oss. Med vår senaste större utgåva – Windows 10 April 2018 Update – vill vi ge dig tillbaka en del av din största valuta, din tid. Vår förhoppning är att du får mer tid att göra det som betyder mest för dig – skapa, spela, arbeta eller helt enkelt göra det du älskar.

Med tanke på hur försenad den här nya uppdateringen var, förväntar jag mig att Microsoft önskar att det hade haft mer tid att squasha de problematiska buggarna som satte utsläppet i limbo.

Ändå kommer bra saker till dem som väntar, och uppdateringen från april 2018 har mycket att rekommendera, inklusive tillägget av den efterlängtade tidslinjefunktionen, som låter dig “gå tillbaka i tiden upp till 30 dagar” för att hitta saker du ‘ Jag har jobbat på. Microsoft introducerar den nya funktionen i den här videon:

Quiet Hours, Microsofts Stör ej-funktion, har bytt namn till Focus Assist i den här uppdateringen och fått ett utökat syfte, vilket är att hjälpa dig att koncentrera dig på vad du än gör, utan irriterande och ovälkomna distraktioner. Det finns en video för att introducera detta också:

Microsoft hoppas fortfarande att övertala Windows 10-användare att byta till sin webbläsare, och har därför introducerat ett antal nya funktioner för Edge. Kolla in dem i den här videon:

Är du glada över den här nya uppdateringen för Windows 10? Dela dina tankar i kommentarfältet nedan.

Windows 10 media skapande

0 Shares