Microsoft tillkännager överraskningsändring till Windows 10 Aero Shake

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Vi har redan skrivit om lanseringen av Windows 10 Insider Preview Build 21364 och några av de fantastiska nya funktionerna och alternativen den innehåller. Men det verkar som om Microsoft glömde att nämna en förändring som infördes i just den här versionen av operativsystemet.

Som sådant har företaget publicerat uppdaterade release-anteckningar för build 21364 av Windows 10 och meddelar användarna att Aero Shake – funktionen som låter dig ta ett fönster vid namnlisten och “skaka” det för att minimera alla andra fönster – genomgår något av en förändring.

Se även:

Aero Shake-gesten har varit en del av operativsystemet sedan Windows 7 dagar, och det har visat sig vara lite splittrande; och det är säkert att säga att förändringen sannolikt kommer att bli lika splittrande också. Microsoft dödar inte windows minimera genvägen, men det kommer att inaktiveras som standard. Dessutom har ett nytt alternativ introducerats i Inställningar så att funktionen kan växlas.

I de uppdaterade versionerna för build 21364 säger Microsoft:

Du kan nu stänga av Aero Shake via Inställningar> System> Multitasking och välja “av” -växeln under “Titelfältets fönsterskakning”. Den här inställningen är nu avstängd som standard, så för dem som vill ha tillbaka den måste aktivera den här inställningen.

Med många som bara upptäcker Aero Shake av misstag när de kraftigt slingrar med en temperamentmus är det förmodligen ett bra drag av Microsoft att stänga av funktionen som standard. Men för fönsterfans som minimerar gest betyder förändringen att ominstallationer av Windows 10 i framtiden kommer att innebära att man måste komma ihåg att återaktivera inställningen för hand.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares