Microsoft tillkännager sju nya billiga Windows 10-enheter för utbildning och en ny klassrumspenna

0 Shares

Chromebooks har hittat ett välkomnande hem i utbildningsavsnittet och muskulerar i det som traditionellt har varit Windows-territorium. Naturligtvis kämpar Microsoft tillbaka, och vid årets BETT-konferens i London meddelade det att 1 miljon Windows 10-enheter används av studenter i K-12 och högre utbildning varje månad.

Programvarugiganten tog också tillfället i akt att introducera en rad nya Windows 10-enheter riktade till studenter, inklusive två helt nya 2-in1-enheter från Acer och Lenovo som kostar under 300 $.

Meddelandet säger Microsoft:

Med Windows 10-enheter kan skolor få de bästa priserna utan att behöva kompromissa med funktioner som bläck. Särskilt bläck har visat sig öka elevernas poäng med så mycket som 38 procent jämfört med att bara använda ett tangentbord. Dessa enheter är också ett utmärkt sätt att använda vår kostnadsfria tillgänglighetsteknik som Learning Tools i Office 365, som har visat sig förbättra läsförståelsen med 10 procentpoäng för studenter av alla förmågor. Dessutom, med S Mode för Windows 10, kan skolor minska risken för uppblåsthet och påskynda starttiderna, förbättra batteriets livslängd och få bättre enhetsprestanda.

De sju nya enheterna som visas idag är:

Lenovo 100e – Pris från 189 $ Lenovo 300e (2-i-1) – Pris från 289 $ Lenovo 14w – Pris från 299 $ Acer TravelMate B1 (B118-M) – Pris från 215 $ Acer TravelMate Spin B1 (B118-R / RN) – Pris från $ 299 Acer TravelMate B1-114 – Pris från $ 319 Dell Latitude 3300 för utbildning – Pris från $ 299

Lenovo 300e 2-i-1 levereras med en garagerad penna, men om pennan går vilse kan eleverna skriva på skärmen med en vanlig grafitpenna nr 2.

De nya enheterna är tillgängliga för att bläddra här.

Microsoft introducerar också Classroom Pen, en helt ny penna designad speciellt med tanke på K-8-elever och skolor, som har optimerats för användning med Surface Go. Den har en hållbar, härdad pennspets och en ersättningsspets för varje penna som ingår i förpackningen. Plus, en inbyggd kortplats i slutet för delning till elevernas enhetsfodral, så att den inte går vilse.

Denna nya penna kommer exklusivt att finnas tillgänglig för utbildningsinstitutioner och säljs i förpackningar om 20 för 799,80 USD (cirka 39,99 USD per penna). Tillgänglighet börjar nästa månad.

0 Shares