Microsoft tillkännager utökade supportdatum för äldre versioner av Windows

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Efter att ha förlängt slutdatumet för Windows 10 version 1709 på grund av coronavirus har Microsoft nu meddelat att de gör detsamma för Windows 10 version 1809.

Precis som med Windows 10 Fall Creators Update kommer oktober 2018-uppdateringen nu att stödjas i ytterligare sex månader. Tidigare på grund av att tjänsten har upphört den 12 maj 2020 kommer nu operativsystemen Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations, IoT Core och Server att stödjas fram till 10 november i år.

Se även:

Flytten är knappast förvånande med tanke på den störningsnivå som coronaviruspandemin har orsakat många industrier runt om i världen, och det kommer att bli goda nyheter för företag och individer som ännu inte har tagit sig tid att uppgradera sina system. Microsoft säger att det fattade beslutet efter “utvärdering av folkhälsosituationen och förstå vilken inverkan detta har på många av våra kunder”.

I en supportartikel med titeln “Lifecycle changes to end of support and service dates” förklarar Microsoft:

Windows 10, version 1809 (Home, Pro, Pro Education, Pro för arbetsstationer, IoT Core). Den slutliga säkerhetsuppdateringen för den här versionen kommer att släppas den 10 november 2020 istället för den 12 maj 2020. Dessutom pausar vi tillfälligt Microsoft-initierade funktionsuppdateringar för Home- och Pro-versioner som körs på version 1809. Utrullningsprocessen startar om för Microsoft -initierade funktionsuppdateringar för enheter som körs på Windows 10, version 1809 kommer att sakta ner dramatiskt och noggrant övervakas innan det försenade 10 november 2020 slutdatum för service för att ge tillräcklig tid för en smidig uppdateringsprocess. Se Windows Message Center för mer information.

Windows Server, version 1809 (Datacenter, Standard). Den slutliga säkerhetsuppdateringen för den här versionen släpps den 10 november 2020 istället för den 12 maj 2020.

De berörda versionerna av Windows får endast månadsvisa säkerhetsuppdateringar från juni till november.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares