Microsoft tillkännager Windows Sandbox, en skrivbordsmiljö för att köra applikationer isolerat

0 Shares

Windows sandlåda

Microsoft har meddelat en kommande säkerhetsfunktion som de hoppas tar bort rädslan och risken att köra okänd programvara. Windows Sandbox är en isolerad skrivbordsmiljö som fungerar ungefär som en virtuell maskin. all programvara som installeras på den är helt sandboxad från värdoperativsystemet.

Riktat till företag, företag och säkerhetsmedvetna hemanvändare kommer Windows Sandbox att vara en del av Windows 10 Pro och Windows 10 Enterprise. Det är inte klart exakt när funktionen kommer att debutera, men det kan komma att visas i Windows 10 19H1 nästa år.

Se även:

Microsoft säger att för att kunna använda Windows Sandbox måste du köra Windows 10 Pro eller Enterprise build 18305 eller senare – vilket ännu inte är tillgängligt. När du väl har tillgång till den här versionen kommer du dock att upptäcka att säkerhetsfunktionen är inbyggd i operativsystemet och kan aktiveras via Windows-funktioner. Du måste också aktivera virtualisering i din BIOS.

Företaget visar följande funktioner i Windows Sandbox i ett detaljerat blogginlägg som introducerar den nya funktionen:

Del av Windows – allt som krävs för den här funktionen levereras med Windows 10 Pro och Enterprise. Inget behov av att ladda ner en VHD!

Ren – varje gång Windows Sandbox körs är det lika rent som en helt ny installation av Windows

Disponibel – ingenting kvarstår på enheten; allt kasseras när du stänger programmet

Säkra – använder hårdvarubaserad virtualisering för kärnisolering, som förlitar sig på Microsofts hypervisor för att köra en separat kärna som isolerar Windows Sandbox från värden

Effektiv – använder integrerad kärnplanerare, smart minneshantering och virtuell GPU

Microsoft förklarar att Windows Sandbox bygger på Windows Containers-teknik, vilket ger molnbaserade funktioner till stationära maskiner utan att behöva köra Windows Server.

För mer information, ta en titt på inlägget på webbplatsen Windows Kernel.

0 Shares