Microsoft tog sin goda tid att ta bort läckt Windows XP-källkod från sin egen webbplats

0 Shares

Microsofts tecken på glasbyggnad

Det är bara några veckor sedan källkoden för Windows XP och olika andra Microsoft-produkter läckt ut online. Medan den bästa delen av två decennier var många ivriga att ta en titt på koden för operativsystemet, inklusive personer som letade efter kod som återanvänds i Windows 10 som kan utnyttjas.

Microsoft hoppade till handling, inledde en utredning och vidtog åtgärder för att försöka stoppa spridningen av källkoden. Men företaget var förvånansvärt långsamt med att ta bort koden från sin egen webbplats efter att någon laddade upp den till GitHub.

Se även:

Även om det fanns lite som Microsoft kunde göra för att stoppa människor som delar källkoden som Mega och via torrents, skulle du ha trott att företaget skulle ha stött på allt som laddats upp till en webbplats det äger och driver själv. Men, som TorrentFreak noterar, tog det faktiskt Microsoft en och en halv vecka att försöka göra något åt ​​det faktum att det var värd för läckt källkod för sin egen programvara.

Ett DMCA-meddelande utfärdades av Microsoft Security Incident Response 10 dagar efter att koden publicerades på GitHub. I meddelandet säger företaget att källan till GitHub-värdkoden “dras direkt från en torrent (som också togs ner)” – även om det tydligt finns fortfarande många torrents tillgängliga för källkoden.

GitHub-förvaret har nu tagits bort, men det är svårt att föreställa sig varför det tog Microsoft så lång tid att vidta åtgärder.

Bildkredit: ArbyDarby / Shutterstock

0 Shares