Microsoft Translator för iOS får språkstöd offline och nytt Safari-tillägg

0 Shares

0243.iPhoneVertical

Att lära sig ett andraspråk är förmodligen mycket givande – jag vet inte – det blir mindre nödvändigt. Tack vare tekniken kan människor enkelt översätta språk när de är på språng med en smartphone eller surfplatta. Problemet? Många översättningsappar kräver en internetanslutning. Detta är ett problem, eftersom många människor behöver dessa appar när de reser utomlands, där de kanske inte har någon dataförbindelse.

Idag uppdaterar Microsoft sin Translator-app för iPhone, iPad och iPod touch vilket gör den oändligt mer användbar för dem som reser utan data. Dessutom får appen ett nytt Safari-tillägg så att användare enkelt kan översätta webbsidor när det behövs.

“Hittills behövde iPhone-användare en internetanslutning om de ville översätta på sina mobila enheter. Nu, genom att ladda ner Microsoft Translator-appen och de nödvändiga offline-språkpaketen, kan iOS-användare komma nära översättningar av online-kvalitet även när de inte är anslutna till Internet. Det betyder inga dyra roamingavgifter eller att inte kunna kommunicera när en dataanslutning är fläckig eller otillgänglig “, säger Microsoft.

5857 SafariExtension

Om du vill dra nytta av offlinepaketen kan du få dem på följande språk.

Arabiska grekisk Rumänska
Bosniska Hebreiska Ryska
Bulgariska Hindi Serbiska
Katalanska Ungerska Slovakiska
Förenklad kinesiska Indonesiska Slovenska
Traditionell Kinesisk Italienska Spanska
Kroatisk Japanska svenska
Tjeckiska Koreanska Thai
Danska Lettiska Turkiska
Nederländska Litauiska Ukrainska
Estniska Malajiska Urdu
Filippinare Norska Vietnamesiska
Finska Persiska Walesiska
Franska putsa
tysk Portugisiska

Nästa gång du reser till ett främmande land bör du ladda ner lämpligt språkpaket i förväg. Sedan, när du går ut och utforskar sightseeing, är du beredd att kommunicera med lokalbefolkningen.

LÄS MER: Microsoft släpper mer information om dess Edge Translator-tillägg

När du do har en dataanslutning och behöver översätta en webbsida, appen får den funktionen också. Windows-tillverkaren säger vidare, “förutom de nya nedladdningsbara offline-språkpaketen, innehåller den här uppdateringen till Microsoft Translator-appen för iOS ett nytt Safari-tillägg som låter användare översätta webbsidor i deras Safari-webbläsare. När du har aktiverat ditt tillägg , när du befinner dig på en webbsida på ett språk du inte förstår, klickar du bara på “Microsoft Translator” från din lista över tillgängliga tillägg så översätts den automatiskt “.

Om du vill prova appen kan du hämta den här. Om du laddar ner den, berätta vad du tycker i kommentarerna.

0 Shares