Microsoft Translator lägger till bulgariska, kroatiska, malaysiska, slovenska, tamilska och vietnamesiska som text-till-tal-språk

0 Shares

Om du gillar att resa internationellt vet du att språkskillnader kan vara en enorm smärtpunkt. Engelsktalande har tur, eftersom det språket ofta talas som andraspråk. Det är dock inte alltid fallet, så kommunikation kan vara ett stort hinder. Detta är inte bara ett problem för dem som reser för nöjes skull, utan också för affärsresenärer.

Lyckligtvis har tekniken minimerat denna smärta. Programvara möjliggör praktisk översättning, vilket gör både kommunikation och konsumtion av främmande språkmedier mycket enklare. Microsofts översättare är en sådan bra lösning, och idag får den sex nya text-till-tal-språk – bulgariska, kroatiska, malaysiska, slovenska, tamilska och vietnamesiska.

“Microsoft Translator lägger till 6 nya språk i listan med text till talspråk, vilket ger det totala antalet språk som stöds till 36. Ljudutgång för text till tal låter dig spela upp översatt text i dess ursprungliga accent. Som nämnts i bloggen Cognitive Services, språken lades till i Bing Speech API i början av februari och är nu tillgängliga i Translator Text and Speech APIs, liksom i slutanvändarprodukter, säger Microsoft.

LÄS OCH: Microsoft tillkännager “Inside Xbox” live video stream

Företaget säger vidare, “Du kan använda text till tal för att snabbt kommunicera med andra, eller för att lära dig hur man uttalar främmande ord och fraser. Säg till exempel att du besöker ett museum i Vietnam – du har hittat byggnaden men kan inte hitta ingången. Du kan bara skriva, “Var är ingången till museet?” in i din Microsoft Translator-app för att översätta till vietnamesiska, tryck på högtalarknappen för text till tal och du kan spela upp ljudet för att be om hjälp. Dessutom kan du lyssna och upprepa texten till tal i ditt hotellrum för att öva vanliga ord och fraser. “

Oavsett orsak är text-till-tal mobilsupport för närvarande begränsat till Android för dessa sex nya språk. Microsoft lovar iOS-support kommer snart. Utvecklare kan använda dessa språk omedelbart med hjälp av Microsoft Translator-text- och tal-API: er.

Fotokredit: Aysezgicmeli / Shutterstock

0 Shares