Microsoft tvingar den nya Edge till användare med KB4576754-uppdatering för Windows 10

0 Shares

Chrome / Edge bleknar

Sedan antagandet av Chromium-motorn för Edge har Microsoft varit angelägen om att människor ska gå bort från den äldre versionen av sin webbläsare.

För att säkerställa överensstämmelse med sina önskemål har företaget släppt KB4576754-uppdateringen som tvingar installationen av nya Microsoft Edge och tar bort den gamla versionen. Eftersom uppdateringen är obligatorisk måste alla som vill undvika Edge vidta åtgärder.

Se även:

KB4576754-uppdateringen riktar sig specifikt till Windows 10-versionerna 1809, 1903, 1909 och 2004, men alla som har bestämt sig för att hålla fast vid en äldre version av operativsystemet missar inte det. Microsoft har också släppt KB4576753 för Windows 10 version 1803.

På supportsidan för uppdateringen förklarar Microsoft vad du kan förvänta dig efter installationen:

Startmenynålar, brickor och genvägar för den aktuella versionen av Microsoft Edge migrerar till nya Microsoft Edge. Aktivitetsfältets stift och genvägar för den aktuella versionen av Microsoft Edge migrerar till nya Microsoft Edge. Den nya Microsoft Edge kommer att fästas i aktivitetsfältet. Om den nuvarande versionen av Microsoft Edge redan är fäst kommer den att ersättas. Den nya Microsoft Edge kommer att lägga till en genväg till skrivbordet. Om den nuvarande versionen av Microsoft Edge redan har en genväg kommer den att ersättas. Som standard migreras de flesta protokoll som Microsoft Edge hanterar till nya Microsoft Edge. Den nuvarande versionen av Microsoft Edge kommer att döljas från UX-ytor i operativsystemet. Detta inkluderar inställningar, applikationer och alla dialogrutor för fil- eller protokollstöd. Försök att starta den aktuella versionen av Microsoft Edge omdirigeras till nya Microsoft Edge. First Run Experience (FRE) startar automatiskt första gången en enhet startar om efter att den nya Microsoft Edge har installerats. Detta sker inte på enheter som är anslutna till en domän, Active Directory, Azure AD eller på Windows 10 Enterprise och Surface Hub Editions. Data från tidigare versioner av Microsoft Edge (som lösenord, favoriter, öppna flikar) kommer att finnas tillgängliga i nya Microsoft Edge. Nya Microsoft Edge stöder inte borttagningen av den här uppdateringen.

Om du vill undvika uppdateringen har du några alternativ, inklusive pausa Windows-uppdateringar.

Men om du upptäcker att uppdateringen redan har installerats kan du – trots vad Microsoft säger – ändå bli av med den nya Edge. Öppna bara kommandotolken och kör följande två kommandon:

cd C: Program Files (x86) Microsoft Edge Application [latest_version] Installatör

setup.exe –installera – systemnivå –verbose-logging – force-uninstall

Företaget är helt klart medvetet om att inte alla kommer att vara nöjda med en påtvingad webbläsaruppgradering, och därför skickas inte uppdateringarna till enheter som hanteras av Windows Update for Business (WUfB).

Bildkredit: Ilya Sergeevych / Shutterstock

0 Shares