Microsoft tvingar nu människor att uppgradera från Skype Classic till Skype 8

0 Shares

Skype på bärbar dator

Slutet på Skype Classic (eller Skype 7, om du föredrar det) har varit på korten ett tag nu, till stor irritation för legioner av användare. Microsoft har varit angelägen om att uppmuntra Classic-användare att migrera till Skype 8, men många har hållit ut. Nu tvingar Microsoft sina händer.

När företaget meddelade att stöd för Skype 7 och senare avslutades i början av november sa Microsoft att “du kanske kan använda äldre versioner en liten stund”. Tre månader senare tvingas Skype Classic-användare att uppgradera till Skype 8.

Se även:

Personer som använder den senaste versionen av Skype Classic – Skype 7.41.0.10101 – befinner sig hälsade av en dialogruta som ger dem möjlighet att antingen uppdatera till Skype 8 eller avsluta Skype. Det finns inget annat alternativ.

Meddelandet lyder:

Uppdatera Skype idag

Det verkar som om Skype inte har uppdaterats på en tid. Det är gratis, tar bara en minut och kommer med de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Vad händer om jag inte uppdaterar nu?

Nästa gång du loggar ut eller startar om datorn måste du uppdatera Skype innan du kan logga in igen.

Microsofts beslut att tvinga uppgraderingen till användare går inte bra, men det verkar inte finnas något sätt att undvika det annat än (som rapporterats av BleepingComputer) nedgradering till Skype 7.36.0.101 – även om detta måste laddas ner från andra källor än Microsoft.

Bildkredit: Bernardo Ramonfaur / Shutterstock

0 Shares