Microsoft U-turnerar på Xbox Live Gold-prisökningen efter motspel från spelare

0 Shares

Xbox Live Gold

Microsoft ökade priset på Xbox Live Gold igår, om än kort. Företaget meddelade att kostnaden för ett månads medlemskap skulle öka med 1 dollar per månad, med tre månaders medlemskap ökade med 5 dollar.

Inte överraskande var spelarna inte nöjda med möjligheten att betala mer, och det var ett högt skrik över vad Microsoft hade planerat. Företaget har alltid varit medveten om att hålla kunden nöjd och har nu gått tillbaka och sagt att prissättningen kommer att vara densamma. Men mer än så är det nu möjligt att spela gratis spel utan Xbox Live Gold-prenumeration.

Se även:

Den föreslagna prishöjningen skulle ha gjort Xbox Live Gold mer i linje med Nintendos och Sonys prenumerationsprissättning. Men även om prishöjningen skulle ha varit berättigad i den meningen var det inte något Xbox-spelare var nöjda med – kanske ett tecken på de Coronavirus-relaterade svårare tider som många människor upplever.

I en uppdatering av det ursprungliga tillkännagivandet om en prishöjning säger Microsoft:

Vi trasslade i dag och du hade rätt att meddela oss. Att ansluta och spela med vänner är en viktig del av spel och vi lyckades inte uppfylla förväntningarna hos spelare som räknar med det varje dag. Som ett resultat har vi beslutat att inte ändra Xbox Live Gold-prissättningen.

Vi förvandlar detta ögonblick till en möjlighet att få Xbox Live mer i linje med hur vi ser spelaren i centrum för deras upplevelse. För gratisspel behöver du inte längre ha ett Xbox Live Gold-medlemskap för att spela dessa spel på Xbox. Vi arbetar hårt för att leverera denna förändring så snart som möjligt under de kommande månaderna.

Om du redan är medlem i Xbox Live Gold håller du dig till ditt nuvarande pris för förnyelse. Nya och befintliga medlemmar kan fortsätta att njuta av Xbox Live Gold för samma priser som de betalar idag. I USA 9,99 dollar för en månad, 24,99 dollar för 3 månader, 39,99 dollar för 6 månader och 59,99 dollar för 12 månader i detaljhandeln.

Tack.

Det faktum att priset på Xbox Live Gold förblir oförändrat är uppenbara nyheter, men tillgängligheten av gratisspel för alla är något som kommer att välkomnas av spelare överallt.

0 Shares