Microsoft undersöker olika problem orsakade av KB4556799-uppdateringen för Windows 10

0 Shares

Windows 10-lådor

Tidigare denna månad släppte Microsoft KB4556799, en uppdatering för Windows 10 som medförde viktiga förändringar i operativsystemet. Men som det har blivit allt vanligare för sent har uppdateringen också orsakat en rad problem för användare, inklusive att bryta internetanslutningar.

Microsoft har erkänt att det har rapporterats om “olika problem”, och medan företaget säger att det “inte har sett utbredda problem som återspeglas i telemetri” pågår en utredning och en fix för anslutningsproblem kommer snart att släppas.

Se även:

I klagomål som skickas via Feedback Hub är det möjligt att se att vissa människor inte ens har kunnat installera KB4556799-uppdateringen, medan andra har upplevt ljud- och grafikproblem. Felkoder 0x80070005 och 0x80073712 nämns av vissa Windows 10-användare och det finns klagomål om stabilitetsproblem efter en lyckad installation av uppdateringen.

I en uppdatering på sidan om uppdateringen säger Microsoft: “Vi har sett sociala medier och nyhetsrapporter relaterade till olika problem med KB4556799”.

Företaget säger vidare:

Vi är aktivt engagerade med kunder som rapporterar problem. Hittills har vi inte sett omfattande problem som återspeglas i telemetri, supportdata eller kundåterkopplingskanaler. Vi undersöker kontinuerligt all kundfeedback och följer noga denna situation.

Men även om Microsoft inte går in i några detaljer om de frågor som de undersöker, medger det att det finns ett problem med LTE-modem. Det står:

Efter att ha installerat den här uppdateringen på en Windows 10-enhet med ett trådlöst WAN-modem (WWAN) är det kanske inte möjligt att nå internet. Nätverksanslutningsstatusindikatorn (NCSI) i meddelandefältet kan dock fortfarande indikera att du är ansluten till internet.

En fix är på gång, men det är inte klart helt när det kan släppas. Microsoft säger: “Vi arbetar med en resolution och kommer att tillhandahålla en uppdatering i en kommande release”.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares