Microsoft undersöker skrivarproblem orsakade av uppdateringar KB4560960 och KB4557957 [UPDATED]

0 Shares

Windows 10-låda med buggar

Tidigare denna vecka släppte Microsoft uppdateringar i juni för Windows 10. Som det har blivit allt vanligare för sent har detta lett till problem för många människor.

Två uppdateringar – KB4560960 och KB4557957 – visar sig vara problematiska och båda uppdateringarna orsakar problem med utskrift. Förutom att vissa traditionella skrivare drabbas av utskriftsspolfel orsakar felet också problem med verktyg för att spara filer som PDF-filer.

Se även:

På sidan med kända problem för Windows 10 version 2004 sammanfattar Microsoft problemet som: “Utskriftskylaren kan fel eller stängas oväntat när du försöker skriva ut”. Företaget utvidgar detta och säger: “Vissa skrivare kanske inte kan skriva ut efter att ha tagit uppdateringar som släpptes 9 juni 2020”. På den här sidan är problemet endast listat enligt KB4557957, och Microsoft säger att det undersöker.

Men på andra håll listar Microsoft samma kända problem för både KB4560960 och KB4557957:

Efter installationen av uppdateringen kanske vissa skrivare inte kan skriva ut. Utskriftskylaren kan orsaka ett fel eller stängas oväntat när du försöker skriva ut, och ingen utdata kommer från den berörda skrivaren.

Du kan också stöta på problem med de appar du försöker skriva ut från. Du kan få ett fel från appen eller så kan appen stängas oväntat.

Notera Det här problemet kan också påverka programvarubaserade skrivare, till exempel utskrift till PDF.

I båda fallen säger företaget att det “arbetar med en upplösning och kommer att tillhandahålla en uppdatering när mer information är tillgänglig”.

Under tiden, om du påverkas av problem med utskrift efter installation av någon av dessa uppdateringar, kan du försöka avinstallera dem tills Microsoft kommer med en fix.

UPPDATERING

Microsoft har nu släppt en out-of-band patch för vissa versioner av Windows. Läs mer här.

Bildkredit: g0d4ather och StockSmartStart / Shutterstock

0 Shares