Microsoft undersöker Windows 10 långsamma start- och prestandaproblem efter KB4559309 Edge-uppdatering

0 Shares

Microsofts tecken på glasbyggnad

Vad säger du? Finns det en Windows 10-uppdatering som orsakar problem? Stick härifrån! För drygt en månad sedan skrev vi om KB4559309 – den automatiska uppdateringen som ger alla den Chromium-baserade versionen av Microsoft Edge – och klagomål på att det orsakade att system saktade ner.

Det verkar som om det inte bara var några få fall. Microsoft har nu drabbats av tillräckligt många som klagar på prestandafrågor och långsam uppstart, att företaget har tvingats inleda en utredning. Det ber också om mer feedback från alla som upplever avmattningsproblemet eller en allmän minskning av systemets prestanda.

Se även:

Det finns ett par problem här. För det första är KB4559309 en automatisk uppdatering som i huvudsak tvingar Microsoft Edge till användare. För det andra, när uppdateringen har installerats är det inte lätt att avinstallera den om du tycker att den orsakar problem – i själva verket är det enda verkliga alternativet att rulla tillbaka till en tidigare tid med Systemåterställning.

Som svar på ett växande antal klagomål i Microsofts forum sa en av moderatorerna:

Jag har pratat med Missy Quarry, från Edge-teamet, och de undersöker detta problem. Men de behöver verkligen mer information skickas genom Feedback Hub på Windows 10.

För att skicka feedback, gå till start> Feedback Hub.

Du måste klicka på för att rapportera ett problem. Ange sedan din feedback / problem du har med Microsoft Edge.

Så om din dator har saktat ner av KB4559309, är det dags att låta Microsoft veta om det. Förhoppningsvis kommer utredningen att ge frukt och en fix kommer snart.

Bildkredit: ArbyDarby / Shutterstock

0 Shares