Microsoft uppdaterar föräldrakontroll och möjliggör platsspårning via Android Launcher

0 Shares

Förälder och barn vid datorn

Ständigt angelägen om att stärka sin familjevänliga image har Microsoft avslöjat ett antal uppdateringar av föräldrakontrollalternativ i en rad appar, tjänster och enheter. Företaget säger att det vill “göra det lättare och säkrare för familjer att interagera med teknik och varandra över enheter och plattformar”.

Ändringarna inkluderar uppdateringar av Edge och Microsoft Launcher för Android, vilket gör att föräldrar inte bara kan begränsa vad barn kan se utan också spåra var de befinner sig. Microsoft introducerar också ett specialkurerat MSN Kids.

Se även:

Med de senaste uppdateringarna för föräldrakontroll utökar Microsoft funktionen för webbplatsblockering i Edge-webbläsaren. Om du har skapat en Microsoft-familjegrupp på din dator och har blockerat webbplatser kommer dessa inställningar nu att tillämpas på Edge för Android.

Microsoft Launcher för Android har varit en överraskande hit för Windows-tillverkaren. Två viktiga ändringar som kommer att vara av intresse för föräldrar har meddelats:

Håll dig uppdaterad om barnens vistelseort. Hemma och på språng kan du använda Microsoft Launcher för att få en uppdatering om dina barns plats och vila lättare att veta att de är säkert där de ska vara. Du kan se ditt barns (eller barn) senast kända plats och tid.

Var medveten om vilka appar dina barn använder. Kolla in dina barns appaktivitet på deras Android-enhet, inklusive vilka appar som du får åtkomst till och tid på varje app. Med Xbox One eller en Windows 10-dator som är konfigurerad i din familjeportal kan du också visa deras aktiviteter på dessa enheter via Microsoft Launcher.

Shilpa Ranganathan, chef för Microsoft Mobile Experiences, avslöjar också detaljer om nya MSN Kids: “Vi är också glada att tillkännage MSN Kids, som för närvarande är i förhandsgranskning, en samordnad nyhetswebbplats skapad speciellt för barn i grundskolan och åldersgruppen. Vi såg ett behov av en plats för barnen att lära sig om världen i en säker, pålitlig och rolig miljö. Webbplatsen erbjuder redaktionellt samordnade, åldersanpassade nyheter och funktioner från partnerförlag som Time for Kids, Popular Science, Sports Illustrated för Barn, National Geographic och USA IDAG. “

Hon fortsätter med att säga:

Innehållet är barnvänligt och hjälper barn att hitta saker av intresse för att hålla sig engagerade, lära sig och ha kul – utan sponsrat innehåll eller reklam. Barn kan lära sig om djur, världen omkring dem, barn som de gör intressanta saker runt om i världen och mer. När du använder Microsoft Edge kan barn också använda penna och läsa högt för att engagera sig i pussel eller hjälpa till med att läsa artiklar. Kolla in förhandsgranskningen idag på msnkids.com.

0 Shares