Microsoft uppdaterar förhandsgranskningen av Windows Terminal med flera rutor och ombeställning av flikar

0 Shares

Windows Terminal

Med den senaste versionen av den Linux-inspirerade Windows Terminal-förhandsvisningen gjorde Microsoft bara appen mycket mer användbar och användarvänlig.

Tillägget av ett alternativ med flera rutor till Windows Terminal v0.7 innebär att det nu är möjligt att köra två terminaler sida vid sida – något som kommer att uppskattas av många användare. Andra ändringar inkluderar ankomsten av fliken ombeställning och en gallring av gränsen runt Terminal.

Se även:

Programchef Kayla Cinnamon skriver på Windows Command Line-bloggen: “Du kan nu dela ditt terminalfönster i flera rutor! Detta gör att du kan öppna flera kommandoprompt samtidigt på samma flik”.

Hon förklarar också att flikar kan beställas om, och att du nu kan undertrycka alla titeländringshändelser som skickas från programmet som körs i din terminal

Även om det finns flera buggfixar i den här versionen är det fortfarande en förhandsgranskningsversion och problem kvarstår, inklusive de nya funktionerna. För tillfället kan du bara öppna din standardprofil i en ny ruta och fliken ombeställning fungerar för närvarande inte när du kör terminalen som administratör.

Du kan ladda ner Windows Terminal (Preview) v0.7 från Microsoft Store; du kan också engagera dig i samhället på GitHub.

0 Shares