Microsoft uppdaterar Remote Desktop-appen för Android med stöd för Virtual Desktop

0 Shares

Microsoft har släppt en nyckeluppdatering till sin Remote Desktop-app för Android. Appen, som möjliggör fjärranvändning av datorer som kör Windows 10 Pro och Enterprise, Windows 8.1 och 8 Enterprise och Pro, Windows 7 Professional, Enterprise och Ultimate, och Windows Server-versioner nyare, har nu fullt stöd för virtuella skrivbord.

Uppdateringen anpassar också Android-appen till iOS- och macOS-versionen, så alla tre versionerna av appen använder nu den underliggande RDP-kärnmotorn (Remote Desktop Protocol). Den senaste versionen av appen ger också stöd för Android TV-enheter, men det finns ännu mer att se fram emot.

Förutom stöd för Virtual Desktop – vilket redan är något som kommer att visa sig vara en stor produktivitetsökning och att hålla sig organiserad – har Microsoft också lagt till integration med sin Authenticator-app. Detta innebär att det är möjligt att möjliggöra villkorlig åtkomst när du prenumererar på virtuella skrivbordsflöden.

Företaget har också lagt till en ny Connection Center-upplevelse som gör hela processen med att utnyttja en fjärrsession ganska trevligare, och det finns också ett nytt gränssnittsgränssnitt för anslutning så att du hålls bättre uppdaterad om vad som händer med anslutningen.

Utöver detta finns det också ett nytt anslutningsfält som syns under fjärrsessioner så att du kan övervaka din anslutning.

Ankomsten av stöd för Android TV-enheter öppnar upp ett helt nytt område för att använda Remote Desktop, och Microsoft har också möjliggjort överföringen av anslutningar och inställningar från Remote Desktop 8, så det är mycket lättare att migrera befintliga anslutningar utan att manuellt måste konfigurera om allt.

Få åtkomst till din Windows-dator från din Android-telefon eller surfplatta med Remote Desktop 10.0.6.1046.

0 Shares